Τοπικά

Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο τη σύνδεση του Ιδρύματος και με τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Στον πρώτο όροφο του πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου έχει δημιουργηθεί το εργαστήριο, όπου συγκεντρώνονται οι ομάδες των φοιτητών και καταθέτουν, σχεδιάζουν και συζητούν για τα επιχειρηματικά τους σχέδια.
Στα μαθήματα επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετέχουν φέτος 190 φοιτητές. Το προαιρετικό αυτό μάθημα ξεκίνησε να διδάσκεται από το 2003 και από τότε έχουν αποφοιτήσει εκατοντάδες φοιτητές, οι οποίοι μυήθηκαν στα μυστικά της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Η «Θ» βρέθηκε χθες νωρίς το απόγευμα, όπου ομάδες φοιτητών παρουσίαζαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στον επίκουρο καθηγητή και υπεύθυνο της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Π.Θ. κ. Γιώργο Σταμπουλή.
Οι ιδέες τους ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και ακουμπούν σε όλους τους άξονες της καθημερινότητας έχοντας βέβαια ως κοινή συνισταμένη την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της πληροφορικής.

Ουσιαστικά ένας νέος κόσμος γεννιέται στους κόλπους του Πανεπιστημίου από φοιτητές που το όνειρό τους δεν είναι πώς θα διοριστούν στον δημόσιο τομέα, αλλά να δουν τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τον ιδιωτικό και ευρύτερα επιχειρηματικό τομέα.
Ο κ. Γιώργος Σταμπουλής δήλωσε πως «στον πρώτο όροφο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου έχει δημιουργηθεί ένα ανοικτό εργαστήριο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο των μαθημάτων της ΜΟΚΕ. Παράλληλα είναι και ένας χώρος συνεργασίας των φοιτητών, ενώ σχεδιάζουμε να φιλοξενήσουμε και δραστηριότητες υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων στον χώρο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Θέλουμε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο από μικρομεσαίες δυναμικές επιχειρήσεις, με τις οποίες ούτως ή άλλως έχουμε σχέσεις και έτσι να πυκνώνουμε το κοινωνικό κεφάλαιο της Μαγνησίας».

Το Εργαστήριο αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του προγράμματος «Μαζί στην Εκκίνηση», που φιλοξενήθηκε στο μικρό κτίριο Καπνού, το οποίο είχε παραχωρήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Για το προαιρετικό μάθημα επιχειρηματικότητας που διδάσκεται από το 2003, ο κ. Σταμπουλής επισήμανε πως «190 φοιτητές συμμετέχουν φέτος όπου αναπτύσσουν και υλοποιούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Πάντως είμαστε από τα μακροβιότερα προγράμματα επιχειρηματικότητας που λειτουργούν στην Ελλάδα».
Στο ερώτημα αν οι φοιτητές του μαθήματος επιχειρηματικότητας έκαναν τελικά το άλμα στην ίδρυση επιχειρήσεων, όταν αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, απάντησε πως «με χαρά βλέπουμε απόφοιτούς μας που συμμετείχαν στα μαθήματα επιχειρηματικότητας, να είναι μεταξύ των ιδρυτών επιχειρήσεων που πλέον καινοτομούν και προοδεύουν. Σε αρκετούς ο σπόρος της επιχειρηματικότητας έπεσε και όταν βρήκε το γόνιμο έδαφος, αναπτύχθηκε. Εμάς μας ενδιαφέρει οι φοιτητές να αντιμετωπίζουν την επιχειρηματικότητα όχι ως κάτι τελευταίας ανάγκης, αλλά ως ευκαιρία για δημιουργία. Έτσι θα μπορέσουν να δημιουργούν παραγωγικές και δυναμικές επιχειρήσεις που θα δίνουν αξία στην κοινωνία».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στάση εργασίας της ΕΛΜΕ Μαγνησίας – Συμπαράσταση στους γονείς του Β. Μάγγου

  Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμπαρίσταται στους συναδέλφους γονείς του Βασίλειου Μάγγου και επισημαίνει την ανάγκη…

25 Ιανουαρίου 2024

12χρονος πόζαρε με όπλο και πάνω σε περιπολικό

Την διενέργεια άμεσης έρευνας από την Ασφάλεια Μυτιλήνης προκάλεσαν οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα…

25 Ιανουαρίου 2024

39χρονος απειλούσε για δύο ώρες να πέσει από κτήριο

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην αστυνομία και την πυροσβεστική όταν ενημερώθηκαν ότι ένας…

25 Ιανουαρίου 2024

Βόλος: Βέλτιστες λύσεις και πρακτικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη γερμανική τράπεζα Procredit Bank

  Συνάντηση γνωριμίας με επιχειρηματίες όλων των κλάδων της Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας…

25 Ιανουαρίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ – ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ

  Την πολυαγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα, αδελφή και θεία ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ - ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ ΕΤΩΝ 62…

25 Ιανουαρίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΑΣ. ΜΠΑΡΕΚΑΣ

Ο πολυαγαπημένος μας ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΑΣ. ΜΠΑΡΕΚΑΣ Ετών 85 κηδεύεται σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου και ώρα…

25 Ιανουαρίου 2024