Ελλάδα

Εργαστήρια φαρμάκων του στρατού στη μάχη κατά της ανθρωπιστικής κρίσης

στρατός ήσυχος

Τις δυνατότητες συμβολής των φαρμακευτικών εργαστηρίων της 441 Αποθήκης Βάσης Υγειονομικού Υλικού στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, μελετά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα ενημερωτική επίσκεψη στο εργοστάσιο.

Ο κ. Ήσυχος δεσμεύθηκε για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι ο μηχανολογικός εξοπλισμός που διαθέτει η μονάδα προσφέρει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και διεύρυνσης του ρόλου του εργοστασίου. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, επισημάνθηκε ότι απαιτείται η ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό στρατιωτικό και πολιτικό.

Παράλληλα θα καταβληθεί προσπάθεια για τη διασφάλιση της πατέντας νέων φαρμάκων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος. Σημειώνεται πως η 441 ΑΒΥΥ παρασκευάζει 37 είδη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συνεργασθεί με το υπουργείο Υγείας για την αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε να είναι δυνατόν να στηριχτούν οι προσπάθειες αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης μέσω της παραγωγής του εργοστασίου, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη αναζήτησης τρόπων και σχετικής άδειας από τον ΕΟΦ ώστε τα φάρμακα που πλησιάζει το όριο ζωής τους να είναι δυνατό να διατίθενται για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Τον κ. Ήσυχο συνόδευαν ο Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλέξανδρος Οικονόμου, η πρόεδρος του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου και εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το