Τοπικά

Εργαστήρια δεξιοτήτων στα Γυμνάσια από τη νέα σχολική χρονιά

Ενόψει της επέκτασης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022 σε όλα τα Γυμνάσια, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας διοργάνωσε σχετική διαδικτυακή ενημέρωση.
Σκοπός της ενημέρωσης ήταν να προετοιμαστούν οι σχολικές μονάδες να εντάξουν με τον αποδοτικότερο τρόπο τα εργαστήρια δεξιοτήτων στην εκπαιδευτική πραγματικότητα. Εισηγήτριες ήταν οι καθηγήτριες Νικολέττα Ρούσση & Αθηνά Ιωαννίδου, οι οποίες υλοποίησαν το πιλοτικό πρόγραμμα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων κατά το τρέχον σχολικό έτος 2020-2021 στο μοναδικό Γυμνάσιο του Νομού μας που ήταν το Γυμνάσιο Ν. Αγχιάλου.
Τη διαδικτυακή ενημέρωση παρακολούθησαν ο/η διευθυντής/τρια και ο/η υποδιευθυντής/τρια μαζί με δύο εκπαιδευτικούς του κάθε σχολείου, οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές ενημέρωσης εντός της σχολικής μονάδος.
Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας, σημειώνει ότι τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, συμπληρωματικά στα άλλα γνωστά μαθήματα του σχολείου, προσφέρουν στους μαθητές τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν πολύπλευρες γνώσεις, ικανότητες και κλίσεις, να γίνουν ενεργοί πολίτες και τελικά να οικοδομήσουν το μέλλον που οι ίδιοι επιθυμούν.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το