Τοπικά

Εργαστήρι καραμέλας στον Βόλο για την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου

Ανάμεσα στα περίπτερα του Χωριού του Αη-Βασίλη στον Βόλο φέτος λειτουργεί και εργαστήρι καραμέλας. Το εργαστήρι, που λειτουργεί για πρώτη φορά στην πόλη, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Το εργαστήρι καραμέλας είναι δωρεάν για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν πώς φτιάχνεται η καραμέλα. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό διασκεδαστικό εργαστήρι μπορούν να συμβάλλουν στο έργο της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς στο εργαστήρι υπάρχει ένα κουτί για να ενισχυθεί ο εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός.
Ο σπουδαστής στο Δημόσιο ΙΕΚ Γιάννης Μακρής μαζί με την κ. Βάσω βρίσκεται καθημερινά στο περίπτερο και δημιουργεί καραμελίτσες για τα παιδιά.
«Βλέπουν όλη τη διαδικασία μαζί με τους γονείς τους, από τα υλικά μέχρι την τελική παρασκευή της καραμέλας. Έτσι, αφού έχουν μάθει τη συνταγή μπορούν να παρασκευάσουν καραμέλες και στο σπίτι τους» ανέφερε στη «Θ».

Στο εργαστήρι καραμέλας γονείς και παιδιά δεν αγοράζουν γλυκά, αλλά όποιος θέλει μπορεί να ενισχύσει την Κιβωτό του Κόσμου.
«Για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και τις δυνατότητες υπάρχουν πολλοί που προσφέρουν χρήματα. Δίνουν από 50 λεπτά μέχρι 10 ευρώ. Υπάρχουν και άτομα που προσφέρουν στην Κιβωτό του Κόσμου περισσότερα χρήματα» πρόσθεσε ο Γιάννης Μακρής.
Από την πρώτη ημέρα που άνοιξε το Χωριό του Αη Βασίλη και λειτούργησε το εργαστήρι καραμέλας, εκατοντάδες παιδιά έχουν επισκεφθεί το περίπτερό του.
«Η μεγαλύτερη κίνηση ήταν τις πρώτες ημέρες των γιορτών. Περισσότερα από 20 παιδιά βρίσκονται καθημερινά στο εργαστήρι» σημείωσε ο Γ. Μακρής.
Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την παρασκευή χρωματιστών καραμελών, ενώ δείχνουν την προτίμησή τους για τις κόκκινες καραμέλες, το χρώμα των οποίων προέρχεται από φυσικό χυμό ρόδι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το