Τοπικά

Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου στις Βόρειες Σποράδες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των Βορείων Σποράδων, αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται αυτή τη χρονική περίοδο, είναι:
α) στην ΕΟ Σκιάθου-Κουκουναριών νήσου Σκιάθου μήκους 14χλμ κοπή χόρτων, καθαρισμός πρανών και διαγράμμιση (οριζόντια σήμανση),
β) Στην ΕΟ Σκοπέλου-Γλώσσας-Λουτρακίου και στην Παραλλαγή νήσου Αλοννήσου (μήκους 45 χλμ) κοπή χόρτων, καθαρισμός πρανών και διαγράμμιση (οριζόντια σήμανση),
γ) Στην ΕΟ Πατητήρι- Γέρακας κοπή χόρτων και καθαρισμός πρανών.
Όλες οι παραπάνω εργασίες υλοποιούνται μέσω του Μητρώου Μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων και ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 60.000,00€.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε, «συνεχίζουμε καθημερινά τις παρεμβάσεις μας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών μας αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας, με μοναδικό σκοπό ένα ασφαλές οδικό δίκτυο, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται μεγάλο όγκο οχημάτων, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Με μηχανήματα μέσω του Μητρώου Μηχανημάτων, ξεκινήσαμε τις εργασίες διαγράμμισης και καθαρισμού του οδικού δικτύου από αυτοφυή βλάστηση που δυσχεραίνει την ασφαλή κίνηση των διερχόμενων οδηγών (έλλειψη ορατότητας, δυσκολία πρόσβασης σε οδούς, δυσχέρεια στην απορροή των ομβρίων, κ.λ.π.). Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα ουσίας, ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το