Τοπικά

Εργασίες συντήρησης στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου

Αρχίζουν από σήμερα τα μερεμέτια στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, καθώς το συνεργείο του εργολάβου που ανέλαβε τη συντήρηση μέρος του χώρου, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πιάνει δουλειά.
Χθες το μεσημέρι ο εργολάβος και κάποιοι εργάτες επιθεώρησαν τα σημεία εκείνα των δικαστηρίων στα οποία θα παρέμβουν, με τη σύμβαση να προβλέπει ότι οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, καθώς αρχίζει το νέο δικαστικό έτος, με τις αίθουσες να γεμίζουν και πάλι από κόσμο.
Ο αρχικός προϋπολογισμός όπως όριζε η σύμβαση ήταν 23.000 ευρώ, ενώ μετά από τις εκπτώσεις αγγίζει τις 14.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για να προχωρήσει το συνεργείο στην αποκατάσταση του κελύφους του μεγάρου και σε ορισμένα σημεία των τμημάτων των υποστυλωμάτων.

Παράλληλα προβλέπεται η επισκευή του οπλισμού του κτιρίου, ενώ θα βαφτούν και δύο δικαστικές αίθουσες στο ισόγειο, αυτές που γίνονται οι συνεδριάσεις του ειρηνοδικείου και του μονομελούς πλημμελειοδικείου.
Επιπλέον στην ένωση του παλιού κτιρίου με την καινούργια του προέκταση πρόκειται να τοποθετηθούν αρμοκαλύπτρες, σύμφωνα με τον εργολάβο που έχει αναλάβει την περάτωση των εργασιών Γιάννη Παπαδημόπουλο.
Η σύμβαση που υπέγραψε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας του έδινε τη δυνατότητα τα έργα να κρατήσουν μέχρι τέσσερις μήνες, αλλά όπως φαίνεται η ολοκλήρωση τους θα γίνει ακόμα και λίγες ημέρες πριν τη 15η Σεπτεμβρίου.
Τονίζεται πως η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δικαστήρια είναι επιεικώς απαράδεκτη, αφού συχνά πυκνά αποκολλώνται κομμάτια σοβάδων από την οροφή, ενώ λόγω της παλαιότητας του κτιρίου έχουν φαγωθεί ακόμα και τοίχοι, με αποτέλεσμα να προβάλλουν τα σίδερα του σκελετού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το