Τοπικά

Εργασίες συντήρησης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου 

Η συντήρηση των υποδομών του Χιονοδρομικού Κέντρου στα Χάνια που διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια, ξεκίνησε εδώ και μερικές ημέρες. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου άγγιξε τις 350.000 ευρώ και στόχος είναι μέχρι τις 20 Νοεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες, ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους λάτρεις του σκι, της χιονοδρομίας και ευρύτερα του βουνού.
Αυτό βέβαια που ελπίζουν όλοι είναι να κάνει φέτος κανονικό χειμώνα, ώστε το Χιονοδρομικό στα Χάνια να έχει πολύ και για μεγάλο διάστημα χιόνι. Πρόπερσι το Χιονοδρομικό λόγω του πολύ έντονου χειμώνα είχε λειτουργήσει σχεδόν τέσσερις μήνες και οι λάτρεις του σκι είχαν βρει την χαρά τους, αφού δεν ήταν υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν σε άλλες ορεινές περιοχές για να αθληθούν και να εξασκήσουν το χόμπι τους.

Ο πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης δήλωσε πως «εδώ και 20 ημέρες έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και έχει ξεκινήσει η πενταετής συντήρηση του Χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου, ενώ παράλληλα βρίσκεται εκεί και η ΕΒΕΤΑΜ που κάνει τους ελέγχους για τους αναβατήρες. Μεταξύ των εργασιών γίνεται έλεγχος στα λιφτ, οι πίνακες των ηλεκτρολογικών αλλάζουν από την αρχή, βάφονται οι πυλώνες, τα συρματόσχοινα αλλάζουν λόγω φθοράς και δημιουργούνται όλες οι εκείνες οι συνθήκες ασφάλειας που χρειάζονται για τον κόσμο. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και περιμένουμε στις 20 Νοεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές εργασίες, να έχουμε λάβει την πιστοποίηση της ΕΒΕΤΑΜ, ώστε το Χιονοδρομικό να ξεκίνησε να λειτουργεί για την χειμερινή περίοδο».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η περυσινή χροιά ήταν καλή. Είχαμε 65.000 ευρώ έσοδα και οι επισκέπτες άγγιξαν τους 6.500. Πρόπερσι τα πράγματα ήταν ακόμη καλύτερα. Στο Χιονοδρομικό εργάζονται 16 άτομα που πληρώνονται και ασφαλίζονται από την Κενταύρων Όρος».
Αναφορικά με τα εισιτήρια οι τιμές τους θα παραμείνουν σταθερές στα περυσινά επίπεδα. Δηλαδή στα έντεκα ευρώ για τον γενικό πληθυσμό, εννιά ευρώ για τους φοιτητές και τους στρατεύσιμος και επτά ευρώ για τα παιδιά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το