Τοπικά

Εργασίες καθαρισμού στο Αλιγαρόρεμα από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Επιμένοντας στην προσπάθεια αντιπλημμυρικής θωράκισης περιοχών του Νομού, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνεχίζει καθημερινά τις εργασίες καθαρισμού ρεμάτων. Ενόψει χειμώνα και των δύσκολων καιρικών συνθηκών, η Περιφερειακή Ενότητα προχωρά στον καθαρισμό ρεμάτων, προκειμένου να υπάρχει απορροή υδάτων και να μην αποφευχθούν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι εργασίες την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Νέων Παγασών και συγκεκριμένα στο Αλιγαρόρεμα, το οποίο καθαρίστηκε από την πυκνή βλάστηση, από την Γέφυρα Προφήτη Ηλία έως τις εκβολές του Παγασητικού.

katharismos-rematon
Ανάλογες εργασίες καθαρισμού έχουν πραγματοποιηθεί και στην εκβολή του Κραυσίδωνα, πίσω από το ΚΤΕΛ, από φυτικά και θάμνους.
Σκοπός των εργασιών είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών του Νομού, έτσι ώστε σε ακραία καιρικά φαινόμενα να προστατευθούν κάτοικοι και περιουσίες, αλλά και να μην προκληθούν τροχαία ατυχήματα σε περιπτώσεις που ρέματα και χείμαρροι βρίσκονται πλησίον δρόμων.
Σε σχετικές δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε ότι «οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα, προκειμένου να θωρακίσουμε περιοχές του Νομού από τις ενδεχομένως έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα και σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Με τις κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων έγκαιρα έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες καθαρισμού για να προστατεύσουμε από πλημμυρικά φαινόμενα, περιοχές, κατοίκους και περιουσίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το