Τοπικά

Εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στην είσοδο της Αργαλαστής

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων και πέτρινης πεζούλας στην είσοδο της Αργαλαστής, παραπλεύρως της επαρχιακής οδού Αργαλαστής-Τρικερίου. Με την κατασκευή τους εξασφαλίζεται η ομαλή συνέχεια του υπάρχοντος πεζοδρομίου και κατ’ επέκταση η απρόσκοπτη κυκλοφορία των πεζών, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν ασφαλή τρόπο διέλευσης από το συγκεκριμένο σημείο, ενώ παράλληλα διευρύνεται ο υπάρχων δρόμος. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 74.000,00€ και η χρηματοδότηση προέρχεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε: «Κατασκευάζουμε στην είσοδο της Αργαλαστής ένα νέο έργο για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών και την κυκλοφορία των οχημάτων, το οποίο ικανοποιεί τις επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών στο Νότιο Πήλιο. Με την ολοκλήρωσή του βελτιώνουμε την καθημερινότητα και δημιουργούμε συνθήκες ασφαλείας για τους πεζούς και τα αυτοκίνητα σε ένα προβληματικό σημείο στο κέντρο του χωριού»
Συγκεκριμένα, γίνονται οι παρακάτω εργασίες:
Καθαίρεση υπάρχουσας πεζούλας από λιθοδομή μήκους 70 μ. περίπου.
Εκσκαφή σε πλάτος περίπου 2 μ. σε όλο το μήκος.
Κατασκευή πέτρινης πεζούλας ύψους 1,80 μ. από λευκή πέτρα Πηλίου.
Κατασκευή πέτρινης κλίμακας πλάτους 1,80 μ.
Κατασκευή πεζοδρομίου από κυβόλιθους Πηλίου, χρώματος γκρι, διαστάσεων 10Χ20 cm.
Ασφαλτόστρωση πλάτους 0,30 μ. περίπου, για τη διεύρυνση του δρόμου.
Φύτευση είκοσι τεσσάρων θάμνων κατηγορίας Θ6, κατά μήκος της νέας πεζούλας και σε απόσταση τριών μέτρων περίπου από αυτή.
Εγκατάσταση πέντε ιστών φωτισμού ύψους 4 μ. περίπου, κατά μήκος του νέου πεζοδρομίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το