Τοπικά

Εργασίες αποκατάστασης στο αρδευτικό δίκτυο Ανηλίου

Σε συντήρηση – αποκατάσταση του δικτύου άρδευσης στην περιοχή του Ανηλίου, με στόχο την απομάκρυνση χωμάτινων όγκων και φερτών υλών, λόγω κατολισθήσεων από πρόσφατες θεομηνίες θα προχωρήσει ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός για την υλοποίηση των εργασιών ανέρχεται στις 8.055 ευρώ. Στο μεταξύ, στην προμήθεια λαμπτήρων για την αποκατάσταση προβλημάτων στον δημοτικό φωτισμό θα προχωρήσει ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου.
Σχετική απόφαση για τον καθαρισμό των δεξαμενών, την καλλιέργεια των πηγών και των αρδευτικών αυλάκων, υπέγραψε ο δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης και αφορά στις περιοχές στην Τοπική Κοινότητα Ανηλίου από Παλιόλακες προς δεξαμενή Προφήτη Ηλία και Από Προφήτη Ηλία προς Σταυρό.
Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου από τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν κατολισθήσεις χωμάτινων όγκων, που σε συνδυασμό με την πυκνή βλάστηση δημιουργούν συνθήκες οι οποίες καθιστούν αδύνατη την προσβασιμότητα στην περιοχή διέλευσης των αυλάκων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν μελλοντικές ζημιές σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Προμήθεια λαμπτήρων
Στην προμήθεια ηλεκτρικών λαμπτήρων και ηλεκτρολογικού υλικού θα προχωρήσει ο Δήμος Ζαγοράς- Μουρεσίου με συνολικό προϋπολογισμό 4.170 ευρώ. Οι λάμπες θα τοποθετηθούν από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου σε διάφορα σημεία και συγκεκριμένα για τις ανάγκες του δημοτικού φωτισμού. Εάν διαπιστωθεί απόκλιση από τις τεχνικές προδιαγραφές η αναθέτουσα Αρχή δύναται να προτείνει την τέλεια απόρριψη της προμήθειας ή την αποκατάσταση των λειτουργικών ανωμαλιών. Τα προς προμήθεια υλικά θα παραδοθούν στην αποθήκη του Δήμου ΖαγοράςΜουρεσίου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κατάστημα Ζαγοράς συνοδευόμενα από το αντίστοιχο τιμολόγιο και δελτίο αποστολής παρουσία των αρμοδίων για την παραλαβή των υλικών και αφού αυτά ελεγχθούν ως προς την πληρότητά τους σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το