Τοπικά

Εργασίες αναβάθμισης στο Πνευματικό Κέντρο

Σε εργασίες αναβάθμισης της κατάστασης στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου προχωρεί εδώ και μερικούς μήνες η Μητρόπολη Δημητριάδος, με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο οι εκδηλώσεις να διεξάγονται μόνο στη μικρή αίθουσα που διαθέτει το κτίριο.
Το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου που βρίσκεται επί της οδού Καρτάλη, σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, έχει ανεγερθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες. Με το πέρασμα των χρόνων η ανάγκη για παρεμβάσεις γινόταν όλο και πιο έντονη.
Όπως τόνισε ο διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων π. Νικόλαος Νασιώκας, «οι εργασίες αφορούν στην αντικατάσταση του δαπέδου στο ισόγειο του κτιρίου, αλλά και στο δάπεδο του πρώτου ορόφου, μπροστά από τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων. Επίσης δημιουργείται τουαλέτα για τα άτομα με αναπηρία, ενώ προχωρεί και ο ελαιοχρωματισμός σε τοίχους και κολώνες στο ισόγειο».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «εργασίες στο Πνευματικό Κέντρο είχαν να γίνουν εδώ και τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια και ήταν απαραίτητες. Ειδικά στο δάπεδο του ισογείου έπρεπε να προχωρήσουμε σε εργασίες θεμελίωσης, καθώς το σημείο είχε κάνει μια μικρή υποχώρηση και υπήρχε κίνδυνος. Γι’ αυτό και αποφασίστηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες το συνολικό κόστος των οποίων εκτιμάται τουλάχιστον στα 15.000 ευρώ».
Ο π. Νικόλαος εκτίμησε πως «οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες από σήμερα. Λόγω αυτής της εξέλιξης δεν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στη μεγάλη αίθουσα».
Ο διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου επισήμανε πως μεταξύ άλλων παρεμβάσεων που πρέπει να προωθηθούν στο Πνευματικό Κέντρο είναι η εγκατάσταση συστήματος ψύξης, ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή εκδηλώσεων και το καλοκαίρι.

Στο κτίριο στεγάζεται η κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης στην οποία καθημερινά μεταβαίνουν πολλοί συμπολίτες για να εξυπηρετηθούν, να λάβουν τρόφιμα και άλλα βοηθήματα στις γιορτές, να υποβάλουν κάποιο αίτημα. Επίσης εκεί στεγάζεται ο «Εσταυρωμένος», το σωματείο των Μάγνητων Τυφλών, καθώς και άλλοι σύλλογοι. Ακόμη στον κάτω όροφο του Πνευματικού Κέντρου βρίσκεται και το κοινωνικό φαρμακείο.
Πάντως τα τελευταία χρόνια πολλές είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο το οποίο έχει αποκτήσει ξανά μια δυναμική ως προς τη φιλοξενία διαφόρων γεγονότων, δράσεων και εκδηλώσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το