Τοπικά

Εργασίες ανακατασκευής του οδικού δικτύου Βόλου – Ζαγοράς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται, οι εργασίες ανακατασκευής τμήματος του εθνικού οδικού δικτύου Βόλος-Πορταριά-Χορευτό και συγκεκριμένα στο οδικό δίκτυο Βόλου-Ζαγοράς, προϋπολογισμού 740.000,00€, που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το εν λόγω έργο είναι έργο οδοποιίας και αφορά στη βελτίωση της οδικής λειτουργίας του οδικού τμήματος Βόλου-Ζαγοράς.
Οι εργασίες που εκτελούνται, στα πλαίσια του έργου, περιλαμβάνουν την καθαίρεση και απομάκρυνση υφιστάμενων και την κατασκευή νέων τεχνικών από οπλισμένο σκυρόδεμα και τη διαμόρφωση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία συστημάτων ασφαλείας.

Περιγραφή του έργου
Τα νέα τεχνικά που προβλέπονται να κατασκευαστούν, είναι τα ακόλουθα:
 Νέο Τεχνικό γέφυρας και νέοι Πασσαλότοιχοι που αποκαθιστά τα κατεστραμμένα τμήματα του υφιστάμενου οχετού και των υφιστάμενων τοίχων βαρύτητας.
 Νέοι κιβωτιοειδή οχετοί που αποκαθιστούν τους υφιστάμενους.
 Την ανακατασκευή και επέκταση υφιστάμενου τοίχου στα κατάντη του νέου βελτιωμένου δρόμου.
 Νέοι τοίχοι βαρύτητας.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο οδοποιίας, σε έναν σημαντικό οδικό άξονα μεταξύ Βόλου και Ζαγοράς, που δέχεται καθημερινά μεγάλο φόρτο οχημάτων. Προχωρούμε σε ανακατασκευή της οδού, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των οδηγών που διέρχονται καθημερινά από το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το