Τοπικά

Εργασίες ανακαίνισης του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου στον Βόλο 

Στις 50 ανέρχονται οι εθελόντριες γυναίκες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου για τον Έρανο της Αγάπης, ενώ ήδη ετοιμάζονται και τα δέματα που θα δοθούν σε 86 άπορες οικογένειες για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Στον Ναό είναι ήδη σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης, όπως στους δείκτες του ρολογιού, ενώ επισκευάστηκε και τμήμα της στέγης που προκαλούσε υγρασία και φθορές στις αγιογραφίες.
Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος μιλώντας στον 9,86 και την καθημερινή εκπομπή «Θεσσαλία παντού» τόνισε πως «προσπαθούμε να ανακαινίσουμε το κόσμημα της πόλης, όπως είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου. Είχαμε ένα πρόβλημα με τη στέγη, όπου έμπαινε υγρασία και προκαλούσε πρόβλημα στην εσωτερική ψηφιδογράφηση. Αυτό το θέμα αντιμετωπίστηκε με εργασίες που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο καιρό. Τώρα γίνεται επισκευή στους δείκτες του ρολογιού του καμπαναριού. Λόγω της έκθεσης στον αέρα οι δείκτες είχαν αποσυντονιστεί και δεν έδειχναν την ακριβώς σωστή ώρα. Εστάλησαν στην Αθήνα και αναμένονται εντός ημερών για να λειτουργεί ξανά το ρολόι του καμπαναριού. Επίσης θέλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις στο εξωτερικό δάπεδο της εκκλησίας, ενώ γίνονται εργασίες και στο γραφείο του ναού. Πρέπει να δούμε και άλλα θέματα, όπως στην ψύξη την οποία δεν διαθέτει ο ναός και το καλοκαίρι η κατάσταση είναι δύσκολη. Και βέβαια δεν θα αφήσουμε κανέναν πεινασμένο για να κάνουμε εργασίες στον ναό».

Ο έρανος της αγάπης

Για τον έρανο της αγάπης ανέφερε πως «Ο Δεκέμβριος είναι ένας ευλογημένος μήνας, γιατί μπορεί να κάνει νέα αρχή για όλους μας. Και, αν ο Χριστός γεννηθεί στις καρδιές όλων μας, τότε θα έχουμε μεταξύ μας και καλύτερες σχέσεις. Στον Ναό δραστηριοποιούνται περίπου 50 εθελόντριες γυναίκες που συμμετέχουν στον έρανο της αγάπης που βοηθά το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης. Ενδεχομένως να μην είναι φανερό σε όλους, αλλά δεν είναι μικρό. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους για να μπορέσουν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Οι κυρίες περνούν από τα σπίτια των ενοριτών που έχουν σφραγισμένα μπλοκάκια από τη Μητρόπολη προσφέροντας κουπόνια του ενός, των δύο και των πέντε ευρώ. Ο καθένας ενορίτης μπορεί να λάβει όποιο κουπόνι θέλει. Τα έσοδα συγκεντρώνονται κα δίνονται στη Μητρόπολη για να καλυφθούν οι κοινωνικές ανάγκες όλη τη χρονιά».
Τα έσοδα από τον έρανο της αγάπης τα τελευταία χρόνια κυμαίνονται μεταξύ 80.000-90.000 ευρώ.
Οι γυναίκες θα σταματήσουν σε λίγες ημέρες να περνούν από τα σπίτια και τα κουπόνια θα βρίσκονται στους ναούς.
«Πρέπει να ευχαριστήσουμε τις εθελόντριες γυναίκες που αυτές τις μέρες κτυπούν το κουδούνι τους καθενός και της καθεμιάς, καθώς δεν λείπουν οι περιπτώσεις που κάποιες φορές εκδιώκονται προσβλητικά και έρχονται ακόμη και κλαμένες λέγοντας μου «πάτερ τι κάνουμε». Αλλά είναι η περίοδος που, αν δεν ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας, δεν θα προκόψουμε ως τόπος» σημείωσε ο π. Καλλίνικος και συμπλήρωσε πως «βέβαια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο αναρμόδιοι και πλανόδιοι να κτυπούν τις πόρτες των σπιτιών και να λένε ότι είναι από την ενορία τους για να ζητήσουν χρήματα».
Παράλληλα ο Ναός ετοιμάζεται και για τη διανομή τροφίμων σε άπορους για τις γιορτές, καθώς το Σπίτι Γαλήνης, όπως συμβαίνει και σε άλλα Σπίτια, παραμένει κλειστό για τη δεκαπενθήμερη περίοδο των Χριστουγέννων.
«Συνολικά θα προσφέρουμε μεγάλα δέματα αγάπης με κρέατα, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα και άλλα είδη σε 86 άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα» τόνισε ο π. Καλλίνικος και συμπλήρωσε πως «έχουμε παρακαλέσει τον κόσμο να μας προσφέρει κάποια είδη. Και η αλήθεια είναι πως υπάρχει ανταπόκριση. Κάθε μήνα ζούμε με την αγωνία πώς θα συγκεντρωθούν τα τρόφιμα για τις μερίδες στο Σπίτι Γαλήνης. Και τελικά η βοήθεια έρχεται από το πουθενά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το