Τοπικά

Εργασία μέσω μαθητείας στα φυσικοθεραπευτήρια για απόφοιτους του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας 

Εργασιακή προοπτική μέσα από τη φυσικοθεραπεία βλέπουν δεκάδες μαθητές που φοιτούν στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας. Στο σχολείο λειτουργεί από φέτος και για πρώτη φορά τμήμα μαθητείας βοηθών φυσικοθεραπευτών μέσω του οποίου οι μαθητευόμενοι σε φυσικοθεραπευτήρια και κέντρο αποκατάστασης εργάζονται για εννιά μήνες.
Η εργασία τους σε αυτούς του χώρους είναι τέσσερις μέρες την εβδομάδα, ενώ μια μέρα κάνουν μαθήματα στο σχολείο. Η μαθητεία έχει διάρκεια εννιά μήνες με τους μαθητευόμενους να λαμβάνουν ένα εισόδημα γύρω στα 300 ευρώ τον μήνα και βέβαια το ένσημό τους.

Το τμήμα μαθητείας αποτελείται από έξι μαθητευόμενους που είναι οι εξής: Γουλομήτρου Αθανασία, Δεμελή Ευαγγελία, Ζουναρέλης Νικόλαος, Ταμπάκης Δημήτριος, Τάφα Σιντορέλα, Τσαρτσαράκου Μαρία.
Μία από αυτούς είναι και η 37χρονη κ. Αθανασία Γουλομήτρου η οποία αποφοίτησε πέρυσι έχοντας επιστρέψει στα θρανία πριν δύο χρόνια. Παρακολούθησε τα μαθήματα και πήρε το πτυχίο βοηθού φυσικοθεραπευτή.
«Πλέον συμμετέχω στο πρόγραμμα της μαθητείας ως μαθητευόμενη-εργαζόμενη σε φυσικοθεραπευτήριο αποκτώντας σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες» τόνισε η ίδια και συμπλήρωσε πως σχεδόν από την πρώτη στιγμή έχει μπει κανονικά στη δουλειά εξυπηρετώντας τους ανθρώπους που θέλουν να λάβουν τις υπηρεσίες της φυσικοθεραπείας.».
Η μαθητευόμενη θεωρεί πως είναι πολύ σημαντικό η απόκτηση της προϋπηρεσίας ως επαγγελματικό εφόδιο και ελπίζει ότι υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για εύρεση εργασίας στον συγκεκριμένο κλάδο.

«Η ειδικότητα βοηθών φυσικοθεραπευτών εντάσσεται στον τομέα υγείας και πρόνοιας. Στη Β’ Τάξη υπάρχουν 25 μαθητές που ενδιαφέρονται για την ειδικότητα του βοηθού φυσικοθεραπευτή και στη Γ’ Τάξη που γίνεται ειδικότητα οι φοιτούντες είναι δεκατρείς» τόνισε ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Κόκκινος και πρόσθεσε πως «το ενδιαφέρον είναι έντονο. Μεταξύ των μαθητών υπάρχουν και αθλητές που θέλουν να το συνδυάσουν με τη φυσικοθεραπεία».
Παράλληλα ανέφερε πως στο σχολείο λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος και τμήμα μαθητείας με έξι μαθητευόμενους που είναι άτομα που αποφοίτησαν από το σχολείο.
Η καθηγήτρια φυσικοθεραπείας και επόπτρια του τμήματος κ. Αθανασία Χατζή ανέφερε πως «υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από απόφοιτους για να παρακολουθήσουν τη μαθητεία, αλλά και από εργοδότες, όπως ιδιώτες φυσικοθεραπευτές, κέντρα αποκατάστασης, γηροκομεία για να δώσουν θέσεις εργασίας. Ευτυχώς που υπάρχει ο ιδιωτικός τομέας που πραγματικά ενδιαφέρεται και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητευόμενους να αποκτήσουν μια εργασιακή εμπειρία».
Η ίδια συμπλήρωσε πως «τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι υπάρχει μια αύξηση του ενδιαφέροντος για τη φυσικοθεραπεία, καθώς διαβλέπουν θετικές επαγγελματικές προοπτικές, καθώς οι άνθρωποι δεν σταματούν ποτέ να αρρωσταίνουν από ορθοπεδικά, εγκεφαλικά και άλλα και να χρειάζονται βοήθεια. Και αυτή είναι μια πραγματικότητα. Αυτό φαίνεται και στη δημιουργία για πρώτη φορά του τμήματος βοηθών φυσικοθεραπευτών. Οι μαθητές βλέπουν ότι έχουν και την εναλλακτική της μαθητείας όπου προσφέρονται θέσεις εργασίας».
Η ειδικότητα βοηθών φυσικοθεραπευτών είναι η μοναδική που λειτουργεί σε ημερήσιο ΕΠΑΛ στον Νομό Μαγνησίας.
Στο σχολείο υπάρχει χώρος εργαστηρίου φυσικοθεραπείας που μέσα από προσπάθειες εξοπλίζεται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το