Τοπικά

Εργασία για τους Νίκο Διαμαντάκο και Τάκη (Αρχοντή) Παντελόπουλο από το 30ο Δημοτικό Βόλου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 5 Οκτωβρίου, διοργανώθηκαν στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου εκπαιδευτικές δράσεις για τον σημαντικό ρόλο των δασκάλων στην κοινωνία, στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος, αλλά και την επίδρασή τους στην τοπική ιστορία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ – Στ’ τάξεων είχαν τη δυνατότητα να μάθουν στοιχεία για το πώς καθιερώθηκε από την UNESCO η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, εορτάζεται κάθε χρόνο την 5η Οκτωβρίου σε περισσότερες, σήμερα, από 100 χώρες παγκοσμίως. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου με τις εκπαιδευτικούς Παρασκευή Αλεξίου και Σταματία Κοντονίνα.

«Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν ότι καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εκπαιδευτικούς σημαίνει καλύτερες συνθήκες μάθησης για τους μαθητές. Με αφορμή και τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων κατά την περίοδο της πανδημίας έγινε εύκολα αντιληπτό ότι υπάρχει η αναγκαιότητα ενός ασφαλούς και υγιούς μαθησιακού περιβάλλοντος για εκπαιδευτικούς και μαθητές, σε αίθουσες κατάλληλου μεγέθους και με επαρκή παιδαγωγικά μέσα», ανέφερε ο διευθυντής του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου Πασχάλης Δήμου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό έργο των δασκάλων Νίκου Διαμαντάκου και Τάκη (Αρχοντή) Παντελόπουλου.
«Είδαν την πορεία ζωής, τις σπουδές, τα σχολεία, στα οποία τίμησαν το λειτούργημα του δασκάλου, τη μετεκπαίδευση που έλαβαν, αλλά και το πλούσιο συγγραφικό έργο τους. Για το πλούσιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο τους μάθαμε ότι έχουν τιμηθεί αμφότεροι από τοπικούς και πανελλήνιους φορείς. Και οι δύο, σπουδαίοι συμπολίτες μας, αεικίνητοι συνεχίζουν στον δρόμο της προσφοράς και της αγάπης για τη νέα γενιά και όλοι μας στο 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου είμαστε πολύ τυχεροί για τη φροντίδα και στήριξη, που μας προσφέρουν απλόχερα», εξήγησε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Όπως μας ενημέρωσε αγαπητό τους κοντινό πρόσωπο, οι άνθρωποι αυτοί είναι τα διαβάσματά τους και τα γραπτά τους, όσα διάβασαν από τους άλλους κι όσα διάβασαν οι άλλοι από αυτούς, είναι το ένα σχέδιο βιβλίου, που διαδεχόταν το άλλο σχέδιο βιβλίου, το οποίο δηλωνόταν κάθε φορά ως το τελευταίο. Είναι οι τοπικές εφημερίδες κάθε μέρα, είναι οι βιβλιοπαρουσιάσεις τους για τους άλλους και οι βιβλιοπαρουσιάσεις των άλλων για εκείνους».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες με το υλικό που συγκέντρωσαν, έχουν ετοιμάσει προς εκτύπωση εργασία για τους Νίκο Διαμαντάκο και Τάκη (Αρχοντή) Παντελόπουλο και φιλοτέχνησαν αναμνηστικά για την προσφορά τους στην Εκπαίδευση και στον Πολιτισμό, που θα τους δοθούν, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, στον χώρο του σχολείου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το