Τοπικά

Εργασία για 70 – 80% αποφοίτων Γεωπονικής – Τελετή ορκωμοσίας

Με τις προοπτικές για την εργασιακή τους απορρόφηση να προδιαγράφονται πολύ θετικές, 24 φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έλαβαν χθες το πτυχίο τους.

Η τελετή ορκωμοσίας έγινε στο αμφιθέατρο της Σχολής και ήταν η πρώτη φορά που έγινε τέτοιου είδους εκδήλωση μετά τον Νοέμβριο του 2019, καθώς ακολούθησε η πανδημία, ενώ μία ακόμη τελετή ορκωμοσίας που διεξήχθη διά ζώσης στο τμήμα, ήταν στον αύλειο χώρο τον Αύγουστο.
Συγγενείς και φίλοι παρευρέθηκαν στην τελετή που θύμισε τις παλιές καλές εποχές.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρόεδρος του τμήματος κ. Νίκος Τσιρόπουλος, η αντιπρύτανης κ. Ιωάννα Λαλιώτου, ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών κ. Νίκος Δαναλάτος και ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδας κ. Δημήτρης Ντογκούλης.
Επίσης ορκίστηκαν πέντε μεταπτυχιακοί φοιτητές και δύο διδάκτορες.
Ο κ. Ντογκούλης παρουσίασε στοιχεία από την υψηλή εργασιακή απορρόφηση φοιτητών Γεωπονίας λέγοντας πως το 70-80% των αποφοίτων Γεωπονικών Σχολών εργάζονται σε αντικείμενα τα οποία έχουν σπουδάσει ανεξαρτήτως των συμβάσεων που έχουν.
Ο κ. Τσιρόπουλος αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο επιδόσεων σχεδόν όλων των χθεσινών πτυχιούχων επισημαίνοντας την προσπάθεια των καθηγητών του Τμήματος να προσφέρουν στους φοιτητές όσο το δυνατόν περισσότερα γνωστικά εφόδια.
Οι χθεσινοί 24 φοιτητές που ορκίστηκαν, έκαναν τρία από τα δέκα εξάμηνα σπουδών με τηλεκπαίδευση.
«Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες από την πανδημία κατάφερε με τις υποδομές τους να διασφαλίσει την εκπαίδευση των φοιτητών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ωριμότητα» ανέφερε ο κ. Τσιρόπουλος.
Η Μαρία Κοντοβά από την Αθήνα και η Ελένη Μιχαηλίδου από τις Σέρρες ήταν οι δύο φοιτήτριες που διάβασαν τον όρκο, καθώς συγκέντρωναν βαθμολογία 8,16.
Η Μαρία Κοντοβά ανέφερε πως επέλεξε εξαρχής ένα Τμήμα που της άρεσε πολύ, ενώ οι καθηγητές τής έδωσαν τη δυνατότητα να διευρύνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της για το επιστημονικό αντικείμενο της Σχολής.
«Μου άρεσαν τα μαθήματα, η σχολή και αυτό μου έδωσε ώθηση να μελετώ ακόμη περισσότερο» τόνισε.
Για τα επόμενα σχέδιά της επισήμανε πως είναι ένα μεταπτυχιακό, ενώ θα ήθελε να ασχοληθεί με τον κλάδο της φαρμακολογίας, ειδικότερα να αξιοποιήσει τις ουσίες από τα φυτά για ιατρικούς σκοπούς.
Από την πλευρά της η Ελένη Μιχαηλίδου ανέφερε πως αν και το τμήμα δεν ήταν η πρώτη της επιλογή, όταν συμπλήρωνε το μηχανογραφικό δελτίο, εντούτοις παρακολουθώντας τα μαθήματα της άρεσε πολύ το επιστημονικό αντικείμενο που σπούδασε, με αποτέλεσμα να το αγαπήσει.
«Σε αυτό συνέβαλαν πολύ και οι καθηγητές της Σχολής με την επάρκεια των γνώσεών τους» σημείωσε η Ελένη και πρόσθεσε για τα μελλοντικά σχέδια που θα ήθελε να ασχοληθεί με την έρευνα και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο εστιάζοντας στους κλάδους της φυτοπαθολογίας και της γενετικής βελτίωσης των φυτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το