Ελλάδα

Έργα ύδρευσης με 2,1εκ. ευρώ στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου από το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

Ομόφωνη απόφαση για αποδοχή ένταξης χρηματοδότησης του Δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, συνολικού ποσού 2.101.613 ευρώ, στον Άξονα «Περιβάλλον» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», για την υλοποίηση έργων ύδρευσης, έλαβε η Οικονομική Επιτροπή. Ωστόσο, στη διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν τα «πυρά» από πλευράς μειοψηφιών κατά της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τους χειρισμούς της για την υλοποίηση έργων ύδρευσης.

Το μέλος της Επιτροπής και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαρία Σαμαρά, ζήτησε να ενημερωθεί στην τοποθέτησή της αν «πρόκειται για έργα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και εν τέλει εγκρίθηκε μόνο αυτό σαν συνεχόμενο στο «Αντώνης Τρίτσης». Τι κατάληξη έχουμε για το άλλο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Ενότητας Μουρεσίου (παραλιακό μέτωπο Άγιος Ιωάννης- Νταμούχαρη), το οποίο ήταν και αυτό στο «Φιλόδημος»; Χάθηκε τελικά η δυνατότητα ένταξης; Για το έργο της ύδρευσης που συζητάμε φυσικά και ψηφίζουμε θετικά την αποδοχή του ποσού, αλλά θα θέλαμε να ενημερωθούμε σχετικά με το ποιες κοινότητες και οικισμούς του Δήμου αφορά, ποια θα είναι η ιδία συμμετοχή για το έργο και ποιος θα είναι ο Οργανισμός που θα μας διαθέσει την τεχνική επάρκεια για την ομαλή και αποτελεσματική διοίκηση και διαχείριση και εν τέλει την αποτελεσματικότητα του έργου. Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε παρελθούσες μεγάλες εργολαβίες, οι οποίες αν και συμβασιοποιήθηκαν, κάποιες ακόμη δεν ξεκίνησαν καν και φυσικά δεν ολοκληρώθηκαν με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να έχει λήξει ο χρόνος σύμβασης για τέσσερις εργολαβίες, χωρίς να έχουν καν ξεκινήσει τα έργα και τη Δημοτική Αρχή να παρακολουθεί αδύναμη τις εξελίξεις».

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Απ. Κοντογιώργος, τόνισε πως «το έργο εγκρίθηκε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» αλλά χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Σχετικά με το ερώτημα για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού, σύμφωνα με την παρέμβαση του ειδικού συνεργάτη του Δήμου, συνεχίζονται κανονικά οι διαδικασίες και δεν χάθηκε η ένταξή του. Η υλοποίησή του αφορά στη μεγάλη δεξαμενή στη Δημοτική Κοινότητα Ζαγοράς και τις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες. Δεν υπάρχει ιδία συμμετοχή, το έργο είναι χρηματοδοτούμενο 100%, ενώ την τεχνική επάρκεια θα την καλύψει η Περιφέρεια Θεσσαλίας»» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το