Πολιτισμός

Έργα του βραβευμένου Βολιώτη εικαστικού Σταμάτη Λάσκου στον Χώρο Τέχνης «δ.»

Με τίτλο «Ασύμβατες Τροχιές» και περιεχόμενο έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων παρουσιάζει την εικαστική του προσέγγιση ο Σταμάτης Λάσκος στο πλαίσιο έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στον Χώρο Τέχνης «δ.» και εγκαινιάζεται το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 8 το βράδυ.
Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση έργων του γνωστού Βολιώτη ζωγράφου που έχει διακριθεί και αναγνωριστεί διεθνώς για τις γνωστές «τοιχογραφίες» με την ανάδειξη του έργου του ως το τέταρτο καλύτερο στον κόσμο.
Ο Σταμάτης Λάσκος γεννήθηκε το 1985 στον Βόλο και εδώ ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του για να συνεχίσει τη ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα όπου εισήχθη με επιτυχία με την πρώτη του προσπάθεια. Με
την ολοκλήρωση των σπουδών του και παράλληλα με την ενασχόλησή του στην Εκπαίδευση αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στον Βόλο ασχολήθηκε με την street art και δραστηριοποιήθηκε ενεργά με ομάδες όπως την Urban Act, γνωστή για τις τοιχογραφίες στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Έχει εργαστεί ως καθηγητής καλλιτεχνικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει επίσης εργαστεί ως ζωγράφος για την εταιρεία Jordan Nike Inc και ως εικονογράφος για το περιοδικό The New Yorker magazine στη Νέα Υόρκη.
Ζωγραφίζει από καμβάδες πολύ μικρών διαστάσεων έως πολύ μεγάλες επιφάνειες (τοιχογραφίες) με εμφανείς επιδράσεις στη δουλειά του από τη σύγχρονη αστική τέχνη.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις και τοιχογραφιές του βρίσκονται σε διάφορα σημεία της χώρας και του εξωτερικού.
Βραβεια: 2019 Βραβεία ΕΒΓΕ/μέλος της κριτικής επιτροπής, 2018 ΕΒΓΕ Χρυσό Βραβείο Εικονογράφησης, 2013 Πρώτο Βραβείο Καννών, Εικονογράφηση/«the best responsible.advertising», 2012 Ερμής Βραβείο 2012 (Bronze in Print Series)/Εικονογράφηση για την εταιρεία panhellenic animal welfare federation.

Πρόσφατες εκθέσεις: Μάρτιος 2020 στην Gallery «δ.», Βόλος, Ελλάδα, Φεβρουάριος 2020 στην Adda Gallery, Παρίσι, Γαλλία, Νοέμβριος 2019 στην International Contemporary art fair Art Thessaloniki, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Σεπτέμβριος 2018 στη North art fair Άλμποργκ, Δανία, Φεβρουάριος 2018 στη Lola Nicolaou Gallery Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Φεβρουάριος 2018 στη Montana gallery Βαρκελώνη, Ισπανία, Οκτώβριος 2017 στη Moniker art fair, Λονδίνο, Αγγλία.
Παράλληλα ο Σταμάτης Λάσκος φοιτά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε μεταπτυχιακό τμήμα της Σχολής Ειδικής Αγωγής δίνοντας προέκταση στη δημιουργικότητα και τα εκφραστικά μέσα καθώς διδάσκει σε Ειδικό Σχολείο στον Βόλο.
Η έκθεση «Ασύμβατες Τροχιές» του Σταμάτη Λάσκου στον Χώρο Τέχνης «δ.» θα διαρκέσει έως τις 9 Απριλίου και θα λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11 π.μ. έως 2 μ.μ. και 6.30 μ.μ. έως 9 μ.μ., Σάββατο 11 π.μ. έως 2.30 μ.μ., Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με συνεννόηση στο τηλέφωνο 6078186878.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το