Τοπικά

Έργα του Δήμου Σκοπέλου στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

Σε προτεραιοποίηση των έργων που έχει υποβάλει προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου. Σημειώνεται ότι ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Σκοπέλου έχουν συμβασιοποιημένα έργα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ. Πρόκειται για την αντικατάσταση δικτύου αμιαντοσωλήνων στο Νέο Κλήμα, την ασφαλτόστρωση υφιστάμενου δρόμου ελαιοτριβείο Αντωνίου Κεραμωτό – Μαρκ -Χονδρογιώργη – Περιβολιού, το δίκτυο μεταφοράς ακαθάρτων και εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων στη Γλώσσα, τα δίκτυα μεταφοράς ακαθάρτων, αλλά και το δίκτυο αποχέτευσης Λουτρακίου. Σύμφωνα με την απόφαση, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι 6,9 εκ. ευρώ. Για την απορρόφηση του εν λόγω κονδυλίου ο Δήμος Σκοπέλου συναποφασίζει με τη ΔΕΥΑ να τα χρησιμοποιήσουν ως εξής:

Στα έργα α’ προτεραιότητας περιλαμβάνονται η βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο με 2,1 εκ. ευρώ, η μελέτη και κατασκευή πολυχώρου ψηφιακής και διαδραστικής αναπαράστασης Σκοπέλου με αξιοποίηση του πρώην κινηματογράφου «Ορφέας» με 2,4 εκ. ευρώ, η εφαρμογή ευφυών τεχνολογικών για την ανάπτυξη πλατφόρμας και συστημάτων για την ενίσχυση της προστασίας του Δήμου από φυσικά φαινόμενα μεγάλης κλίμακας όπως πυρκαγιάς και σεισμού με 771.380 ευρώ.
Ακόμη περιλαμβάνεται η μελέτη έργων αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης με 161.987 ευρώ από τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου, οι ολοκληρωμένες δράσεις για τη βέλτιστη διαχείριση των αποβλήτων με 795.468 ευρώ, η δημιουργία έξυπνων διαβάσεων σε σχολεία με 51.509 ευρώ και η κατασκευή γηπέδου 5Χ5 με 63.133 ευρώ.
Στο πρόγραμμα, ανεξαρτήτως του πλαφόν, αναμένεται να ενταχθούν τα εξής υποέργα των αιτήσεων χρηματοδότησης: Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού αποκατάστασης και βελτίωσης της λειτουργίας των υποδομών ακαθάρτων, η μελέτη και κατασκευή προσθήκης έξι αιθουσών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Σκοπέλου και στέγαση του διαδημοτικού ΕΠΑΛ, οι δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας, καθώς και η ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος και της ιστορικής κληρονομίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το