Τοπικά

Έργα θωράκισης της Θεσσαλίας από την ερημοποίηση

Αγοραστός-Ταγαράς

Χέρι με χέρι παραδόθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό ΠΕ.Κ.Α. Νικόλαο Ταγαρά στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό το σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής πτοματών του υδατικού διαμερίσματος Θεσσαλίας και Στερεάς Έλλάδας, μία ημέρα μετά την έγκρισή του. Μαζί επιδόθηκε στον κ. Αγοραστό και το πρακτικό της Εθνικής Επιτροπής Υδάτων με το οποίο οι αρμόδιοι-εμπλεκόμενοι υπουργοί ενέκριναν ομόφωνα το εν λόγω σχέδιο διαχείρισης. “
“Θεώρησα υποχρέωσή μου να έρθω αυθημερόν στο γραφείο ενός φίλου μου, στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση, στον Κώστα Αγοραστό για να του επιδώσω ανά χείρας την υπογεγραμμένη απόφαση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ταγαράς, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για εκκίνηση του έργου που αφορά το φράγμα της Μεσοχώρας, δίνοντας με επίσημο τρόπο το «πράσινο φως» σε ένα έργο «το οποίο θα επιτρέψει στη Θεσσαλία να αποφύγει την ερημοποίηση», όπως δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ταγαράς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της συγκεκριμένης μελέτης, αφού όπως ανέλυσε «για πρώτη φορά ένα τόσο σημαντικό έργο στηρίζεται σε μια μελέτη η οποία με τον πλέον επιστημονικό τρόπο το καθιστά υλοποιήσιμο. Είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης να λύσουμε, με τον πλέον φιλικό για το περιβάλλον τρόπο, το μείζον ζήτημα του νερού, ενός κοινωνικού δηλαδή αγαθού απαραίτητου για όλες τις περιοχές της χώρας».
Αγοραστός: Λύση ζωής για όλη τη Θεσσαλία

«Αναμφίβολα πρόκειται για ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να προχωρήσουν γρήγορα όλες οι διαδικασίες. Πρώτη θετική εξέλιξη είναι η υπογραφή των διαχειριστικών σχεδίων της υδατικής λεκάνης της Θεσσαλίας. Αυτό είναι σημαντικό γιατί μέσα στο διαχειριστικό σχέδιο αναφέρεται ότι η προσφορότερη, συμφερότερη κοινωνικά και οικονομικά λύση είναι η μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία και τον θεσσαλικό κάμπο για την αποφυγή της ερημοποίησης. Η δεύτερη θετική εξέλιξη είναι ότι ταυτόχρονα εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό η συνέχιση των έργων της Μεσοχώρας, που σημαίνει ότι, τα χρήματα του ελληνικού λαού που έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα δεν θα πάνε χαμένα καθώς θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλό κόστος, σε μία εποχή που υπάρχει ενεργειακό πρόβλημα, υψηλό κόστος και εισαγόμενη ενέργεια σε περιόδους μεγάλης ζήτησης. Αυτό είναι σημαντικό καθώς φέρνει και θέσεις εργασίας στην περιοχή αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ολοκληρώνεται ένα από τα δυο κομμάτια του έργου του Αχελώου. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, για την μεταφορά νερού στη Θεσσαλία, όπως κάναμε και μετά την πρώτη μάχη και την πρώτη νίκη που είχαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τη δεύτερη με την έγκριση των σχεδίων διαχείρισης της υδατικής λεκάνης της Θεσσαλίας και την τρίτη με την ανακοίνωση ότι αρχίζουν οι εργασίες στη Μεσοχώρα. Νομίζω ότι με τις μελέτες οι οποίες γίνονται για να εναρμονιστεί με τη νέα περιβαλλοντική νομοθεσία το υπόλοιπο έργο, βαδίζουμε σε σωστό δρόμο για την υλοποίησή του αλλά δεν σταματούμε να διεκδικούμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το