Τοπικά

Έργα πυροπροστασίας από τον Δήμο Βόλου

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, μελέτη για έργα πυροπροστασίας ύψους 234.670 ευρώ.
Ειδικότερα με τη μελέτη προβλέπονται εργασίες εκσκαφής – εξυγίανσης ακατάλληλων εδαφών, διαμόρφωσης χωμάτινων δασικών και αγροτικών οδών, κατασκευής επιχωμάτων και μικρών τεχνικών έργων, εργασίες οδοστρωσίας, καθώς και σκυροδέτηση σε επιλεγμένες θέσεις κατά την κρίση της επίβλεψης. Οι βασικές εργασίες που θα γίνουν αφορούν αποκαταστάσεις, διαμορφώσεις και σκυροδετήσεις επιλεγμένων ορεινών σημείων σε αγροτικές και δασικές οδούς για την ομαλή βατότητά τους και σύμφωνα με τις υποδείξεις της επίβλεψης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Σύμφωνα με την εισήγηση, ως πεδινές νοούνται οι περιοχές της Αγριάς, της Αισωνίας, του Αϊδινίου, του Άνω Βόλου, των Άνω Λεχωνίων, του Βόλου, του Διμηνίου, των Κάτω Λεχωνίων, των Μικροθηβών, της Ν. Αγχιάλου κάτω από την Ε.Ο., της Ν. Ιωνίας και του Σέσκλου, ενώ ως ορεινές νοούνται οι περιοχές του Αγ. Βλασίου, του Αγ. Λαυρεντίου, της Ιωλκού, της Δράκειας, του Κατηχωρίου, της Μακρινίτσας, της Πορταριάς, των Σταγιατών, της Κάπουρνας και της Αγχιάλου πάνω από την Εθνική οδό.
Θα πρέπει να είναι δυνατή η όχληση του αναδόχου καθ’ όλο το 24ωρο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και η ανταπόκρισή του στα επείγοντα περιστατικά πρέπει να είναι άμεση και σε κάθε περίπτωση εντός της ίδιας μέρας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αποτροπή κινδύνου.
Οι θέσεις στις οποίες θα γίνονται οι εργασίες θα καθορίζονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και θα καθορίζεται και ο τρόπος επισκευής κατά περίπτωση.
Η προτεραιότητα στην αποκατάσταση καθορίζεται πάντα από τον Δήμο, ενώ το έργο θα έχει διάρκεια 12 μήνες και η δαπάνη του έργου προβλέπεται ν’ ανέλθει στο ύψος των 184.022,09 € για εργασίες, συν 5.227,91€ για την αναθεώρηση και 45.420 € για Φ.Π.A. δηλαδή σύνολο 234.670 €.
ΑΝ.Φ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το