Τοπικά

Έργα οδικής ασφάλειας στην Καρδίτσα

AGORASTOS-TSIAKOS (3) (1)

Τις συμβάσεις για δυο νέα έργα οδικής ασφάλειας για τη ΠΕ Καρδίτσας προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Τα δυο έργα αφορούν α) «Κατασκευή Τεχνικών στο Οδικό Δίκτυο Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 100.000,00 € (με ΦΠΑ), και β) «Αποκατάσταση Καταπτώσεων από βραχοπτώσεις Π.Ε. Καρδίτσας (Υποέργο 1)» προϋπολογισμού 150.000 € (με ΦΠΑ). Τα έργα χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους. Η εκπόνηση των μελετών των έργων, έγινε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός, μέλημά μας είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η κατά το δυνατόν μείωση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε τα εξής: «Σε ένα τεράστιο οδικό δίκτυο, με προγραμματισμό, σχέδιο και τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε, καταβάλουμε προσπάθειες για να συντηρούμε και να βελτιώνουμε τους οδικούς άξονες του τομέα ευθύνης μας».

Αναλυτικά τα έργα έχουν ως εξής:

α) «Κατασκευή Τεχνικών στο Οδικό Δίκτυο Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 100.000,00 €. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τεχνικών (τοίχων αντιστήριξης, επενδεδυμένων διωρύγων, σωληνωτών οχετών) σε διάφορες θέσεις του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Καρδίτσας. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή διαφόρων τεχνικών (τοίχων αντιστήριξης ύψους 1,5μ εώς 2,5μ, επενδεδυμένων διωρύγων, σωληνωτών οχετών διαμέτρου 1μ), στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Π.Ε. Καρδίτσας και συγκεκριμένα στους οδικούς άξονες Ανατολικής και Δυτικής Αργιθέας και στο οδικό κύκλωμα της λίμνης Ν. Πλαστήρα.

β) «Αποκατάσταση Καταπτώσεων από βραχοπτώσεις Π.Ε. Καρδίτσας (Υποέργο 1)» προϋπολογισμού 150.000 €. Οι εργασίες αναφέρονται στην κατασκευή τοίχου αντιστήριξης συνολικού μήκους 100,00μ, καθώς και φράχτη ανάσχεσης βραχοπτώσεων (φράχτης απορρόφησης ενέργειας μέχρι 500kj ύψους 2m) σε θέσεις του οδικού άξονα Μουζάκι-Γέφυρα Κοράκου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το