Τοπικά

Έργα και δράσεις 14,5 εκ. € έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για την υγεία στη Μαγνησία

Με αφορμή την τελετή εγκαινίων της νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας του Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου, μέρος της οποίας ανακατασκευάστηκε χάρη στην σημαντική οικονομική δωρεά του κ. Τσιμά, η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων συγχαίρει την πρωτοβουλία, τονίζοντας σε ανακοίνωσή της ότι:

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά εποχή, κάθε πρωτοβουλία πολιτών ώστε να εκσυγχρονισθούν νοσοκομεία και χώροι που παρέχουν υπηρεσίες υγείας στους συνανθρώπους μας, σφυρηλατεί ανθρωπιστικά πρότυπα σε μια εποχή που η αξιακή κρίση καθιστά επιτακτική ανάγκη την μίμησή τους.
Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ευχόμαστε η πολύτιμη προσφορά του Βολιώτη ευεργέτη κ. Τσιμά να αποτελέσει ένα ζωντανό παράδειγμα ανθρωπισμού και ζωής.

Είναι πολύ σημαντικό στη σημερινή εποχή να υπάρχουν συνεργασίες και συμμαχίες όπου πετυχαίνονται πολλά. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους, τα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και την 5η ΥΠΕ, εκπονώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο «με στόχο να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία» όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ 2014-2020 σημαντικά έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με τον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, στο Νομό Μαγνησίας.

Έργα όπως:
– ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ Γ. Ν. ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ» – ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Ψ. Τ. ΕΝΗΛΙΚΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ, ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ Γ. Ν. ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Β’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑΣ», προϋπολογισμού 5.750.000,00 €.
– ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΙΑΘΟΥ, προϋπολογισμού 2.506.000,00 €
– ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, προϋπολογισμού 1.392.000,00 €
– ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΕΘΕΑ – ΠΙΛΟΤΟΣ, προϋπολογισμού 970.000,00€
– ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΟΥ ΑΞΟΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΥ 64 ΤΟΜΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ, προϋπολογισμού 600.000,00€
– ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Γ.Ν. ΒΟΛΟΥ, προϋπολογισμού 466.800,00€
– ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΔ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, προϋπολογισμού 413.000,00€
– ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΔ ΣΟΥΡΠΗΣ, προϋπολογισμού 398.000,00€
– ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΒΡΑΧΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ, προϋπολογισμού 308.982,07€
– Προμήθεια και Εγκατάσταση Πλήρους Ψηφιακής Χειρουργικής Αίθουσας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου» προϋπολογισμού 470.000 €
– Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ακτινολογικού εξοπλισμού» προϋπολογισμού 350.000 €
– Προμήθεια 10 Ασθενοφόρων 4 x 2, 1 Ασθενοφόρου 4 x 4 και 2 Κινητών Μονάδων για τις Ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , προϋπολογισμού 961.000,00€.
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 14.585.782,07

Εκτός των παραπάνω έργων η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποίησε και υλοποιεί προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα, όπως: Προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία, μαθήματα γονεϊκής προετοιμασίας, προγράμματα πρόληψης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως επίσης των εξαρτήσεων (διαδίκτυο, κάπνισμα, αλκοόλ και ναρκωτικά), προγράμματα μαθημάτων ανώδυνου τοκετού και στήριξης μητρικού θηλασμού, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεργάζεται με το Παρατηρητήριο Πρόληψης της σχολικής βίας και εκφοβισμού της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για τα ζητήματα αυτά.

Με πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να διεκδικεί, να σχεδιάζει και να υλοποιεί έργα ουσίας, έργα που συμβάλουν στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας, στην καλυτέρευση της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το