Άρθρα

Έργα και ημέρες της Δημοτικής Αρχής

Του Γιώργου Ινεπολόγλου

Στις 24 Νοεμβρίου 2017 ο Δήμος Βόλου ανακοινώνει σε τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες την ασφαλτόστρωση της οδού Φιλαδελφείας:
«Το έργο εντάσσεται σε μια σειρά παρεμβάσεων για τη συντήρηση οδοστρωμάτων σε μείζονος σημασίας δρόμους της πόλης και θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς».
Στις 29 Νοεμβρίου το 2017 σχολίαζα την παραπάνω φράση του Δ. Βόλου με ένα χιουμοριστικό κείμενο και μεταξύ άλλων έγραφα: «Για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες παραπλάνησης των δημοτών, ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος και παρουσιάζεται σαν έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη».
Η φράση «εντατικούς ρυθμούς» έγινε ανέκδοτο για γέλια. Οι Βολιώτες φαίνεται δεν το εμπέδωσαν και πολύ καλά. Έτσι το έργο σε μείζονος σημασίας δρόμους για την πόλη, σημαντικό δηλαδή έργο, ίσως επαναληφθεί σύντομα στη Φιλαδελφείας. Μπορεί και όχι. Πρώτα έκαναν την ασφαλτόστρωση (2017) και μετά τις υποδομές (2021). Ίσως κόψουν και κορδέλα για τα εγκαίνια. Νομίζω… ότι το έργο θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι οι Βολιώτες να καταλάβουν ποιος διαχειρίζεται το βιός τους και πού πετάνε τα χρήματά τους. Μία σπατάλη του 2017 χωρίς σχέδιο και όραμα, και χωρίς προγραμματισμό στις βασικές υποδομές. Δεν θα μιλήσω για προβλέψεις και προεργασία, ώστε η επόμενη Δημοτική Αρχή να βρει μία μαγιά για κάποιο έργο. Πέρα βέβαια από αυτό, ακόμη και η κατασκευή των κυκλικών κόμβων που είχαν προγραμματιστεί και χρηματοδοτήθηκαν τόσο από την προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και από τη σημερινή, παρουσιάζουν σημαντική καθυστέρηση, όχι από έλλειψη χρημάτων, αλλά από έλλειψη γνώσης, βούλησης και διαφορετικούς (ημέτερους) αποδέκτες των χρημάτων. Αν έχετε επισκεφθεί γειτονικές πόλεις, θα δείτε ότι και εκεί κατασκευάστηκαν κυκλικοί κόμβοι προ πενταετίας τουλάχιστον. Και φυσικά δεν ανακαλύψαμε εμείς τον τροχό. Τουλάχιστον σαράντα χρόνια πριν, οι κυκλικοί κόμβοι ήταν ήδη κατασκευασμένοι σε ευρωπαϊκές πόλεις, όταν το ζητούμενο ήταν η διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Σήμερα το ζητούμενο είναι η παρεμπόδιση και όχι η εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας. Προφανώς αυτό δεν είναι δική μου επινόηση. Η κινητικότητα πεζών, ΑμεΑ, ποδηλάτων και ήπιων μέσων μετακίνησης στις πόλεις, είναι αυτά που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι η διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Δεν βαριέστε όμως, πέρασαν πάνω από τριάντα χρόνια, να καταλάβει η πόλη ότι η εξαφάνιση ρεμάτων και άλλων φυσικών διαδρομών εκτόνωσης καιρικών φαινομένων δημιουργεί φαινόμενα Μάνδρας Αττικής. Δυστυχώς κανένας δεν πλήρωσε για αυτές τις λανθασμένες αποφάσεις. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε, ότι προέχουν οι επιλογές για τη βιώσιμη κινητικότητα, τόσο καλύτερα θα είναι για την πόλη μας. Φαντάζομαι θυμάστε: Αλήτες αναρχικούς και περιθωριακούς μας αποκαλούσαν, όταν ματαιώσαμε την επικάλυψη του Κραυσίδωνα. Όταν είδαν τα φαινόμενα της φωτογραφίας με το νερό έτοιμο να ξεχειλίσει από τη φυσική του διαδρομή, μας δικαίωσαν πλήρως.
Για όσους ενδιαφέρονται για το κείμενο, παραθέτω τη δημοσίευση της εφημερίδας Θεσσαλία από 29-11-2017.

Τι σχέση μπορεί να έχουν το FBI, η παραπαίουσα Δημοτική Αρχή και ο Κραυσίδωνας;
Πολλές φορές προσπάθησα να ερμηνεύσω τη ρήση του τέως, που αναφερόταν στην Καραμπατζάκη και τον Κραυσίδωνα ότι «και το FBI να έρθει, εγώ θα την κάνω την
καταστροφή», αλλά δεν μπόρεσα να βρω μία λογική εξήγηση γι’ αυτό. Πέρασαν αρκετές ημέρες και νομίζω ότι άρχισα να ξεδιαλύνω το μυστήριο. Φίλος αστροφυσικός που ασχολείται με θέματα μυστηρίων του σύμπαντος, μας έδωσε την πληροφορία, ότι παράξενοι σχηματισμοί εντοπίστηκαν στον γαλαξία της Ανδρομέδας, που ομοιάζουν με τις μαύρες τρύπες του σύμπαντος. Στους επιστημονικούς κύκλους είναι γνωστό ότι μαύρη τρύπα είναι το σημείο του χωροχρόνου, στο οποίο οι βαρυτικές δυνάμεις είναι τόσο μεγάλες, που καταβροχθίζουν την ύλη, την ακτινοβολία, το φως για να μην μπορούν να ξεφύγουν από αυτές. Στην Ανδρομέδα λοιπόν ο σχηματισμός αυτός έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μοιάζει με τη μαύρη τρύπα, αλλά δεν είναι τρύπα. Είναι μαύρος ευθύγραμμος σχηματισμός, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων και πλάτους περίπου 8 μέτρων.
Τα βαρυτικά πεδία αυτού του σχηματισμού είναι ιδιαίτερα ισχυρά, που καταβροχθίζουν ανθρώπους, ιδέες, δημοκρατικές διαδικασίες. Μουλαρώνουν και αποφασίζουν κεκλεισμένων των θυρών για τα τεκταινόμενα στην πόλη. Δεν έχει τύχη κανένας κοινός θνητός. Ο μαύρος λοιπόν ευθύγραμμος σχηματισμός αντικατοπτρίζεται, με άγνωστο μέχρις στιγμής φαινόμενο, στην οδό Φιλαδελφείας της Νέας Ιωνίας του Βόλου. Για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες παραπλάνησης των δημοτών, ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος και παρουσιάζεται σαν έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη. Ο εντοπισμός του ευθύγραμμου σχηματισμού έγινε από το FBI και λόγω της επικινδυνότητας του θέματος τη λύση του μυστηρίου ανέλαβε η NASA, κατόπιν εντολής του FBI, το οποίο παρευρίσκεται στις μέρες μας στην πόλη μας. Το αλάνθαστο όμως ένστικτο της Δημοτικής Αρχής προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εκδιώξει το FBI και να εφαρμόσει τα καταστρεπτικά της σχέδια. Ο σοφός λαός εντόπισε την ανώμαλη σκέψη των διοικούντων σαν ένα νέο γεφύρι της Άρτας. Ολημερίς οι κάτοικοι έχτιζαν την Καραμπατζάκη με διαφανείς διαδικασίες και αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, αλλά το βράδυ με σκοτεινές διαδικασίες αυτή γκρεμιζόταν με τη σιωπηλή συναίνεση αυτών, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν ξεζουμίσει την πόλη. 30 χρόνια τώρα η ίδια διαδικασία. Και έπεται η συνέχεια…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το