Τοπικά

Έργα “ανάσα” για την Αλόννησο – Υπογράφηκαν τρεις συμβάσεις από τον Αγοραστό

IMG_1186

Τις συμβάσεις για την κατασκευή τριών έργων στην Αλόννησο προϋπολογισμού 1.020.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για την βελτίωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου και την κατασκευή των απαραίτητων εγκαταστάσεων στη θέση Κοπρισιές προϋπολογισμού 405.000 ευρώ, τη βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο Τζώρτζη Γιαλό προϋπολογισμού 188.500 ευρώ και την ασφαλτόστρωση του δρόμου από Αλώνια προς Βρυσίτσα προϋπολογισμού 435.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι πρόκειται για σημαντικά έργα καθώς από την μία πλευρά βελτιώνεται η προσβασιμότητα παραλιών του νησιού αλλά και η ασφάλεια λειτουργίας των δρόμων αυτών ενώ κατασκευάζεται κι ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου για τις ανάγκες της νεολαίας και των επισκεπτών του νησιού.

Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στη Σκιάθο

Παράλληλα ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι εγκρίθηκε η συμβασιοποίηση δύο έργων ενταγμένων στο ΕΣΠΑ στο νησί της Σκιάθου. Πρόκειται για την βελτίωση του οδοστρώματος σε μήκος 2,9 χλμ. του δρόμου που οδηγεί από το αεροδρόμιο στην παραλία Ξάνεμο αρχικού προϋπολογισμού 425.000 ευρώ, αλλά και για την αντικατάσταση 4,8 χλμ. αγωγών ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου. Το δίκτυο είναι παλιό , ακατάλληλο και ανεπαρκές. Έτσι ο νέος σχεδιασμός του δικτύου ύδρευσης έγινε με στόχο την εξασφάλιση της απαιτούμενης παροχής και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες υδροδότησης της πόλης για τα επόμενα 40 χρόνια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το