Τοπικά

Έργα 15 εκατ. ευρώ υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλία στην Σκιάθο 

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου κ. Χρήστο Δημητριάδη με κύριο θέμα την επερχόμενη έναρξη της τουριστικής περιόδου, τις οικονομικές ανησυχίες των επαγγελματιών του νησιού και την πορεία των έργων, που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στη Σκιάθο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί έργα στο νησί που ανέρχονται, μόνο τον τελευταίο χρόνο, στο ποσό των 15 εκατ. Ευρώ που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής της Σκιάθου, δημιουργούν προστιθέμενη αξία για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού καθώς και νέες θέσεις εργασίας. Ενδεικτικά επισημάνθηκαν η κατασκευή νέων πεζοδρομίων στην οδό Σκιάθου-Κουκουναριές ποσού 300.000 Ευρώ, η αποκατάσταση βλαβών του επαρχιακoύ οδικού δικτύου νήσου Σκιάθου με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ, η στερέωση και αποκατάσταση του Κάστρου Σκιάθου με προϋπολογισμό 2.828.200 ευρώ, οι εργασίες στερέωσης και αποκατάστασης της Παναγίας Εικονίστριας Σκιάθου και της ΙΜ Κεχριάς Σκιάθου συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 Ευρώ, τα συμπληρωματικά έργα ύδρευσης πόλης Σκιάθου, με προϋπολογισμό 970.000 ευρώ και το έργο αποχέτευσης και επέκτασης ΕΕΛ περιοχής Κουκουναριών- Τρούλου Σκιάθου, με προϋπολογισμό 3.780.000 ευρώ.

Παράλληλα επισημάνθηκε η οικονομική ενίσχυση που εγκρίθηκε για δεκάδες επιχειρηματίες της Σκιάθου από το πρόγραμμα «Ανάσα» της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία εκταμιεύεται αυτό το διάστημα, ενώ ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου ενημερώθηκε σχετικά με το Πρόγραμμα «Ανάσα 2», που αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα από την Περιφέρεια και θα αφορά ακόμη περισσότερους επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νησιού. Η Αντιπεριφερειάρχης, άλλωστε, δήλωσε παρούσα να συμβάλλει σε οτιδήποτε της ζητηθεί που αφορά προγράμματα ή έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τέλος, τονίστηκε το γεγονός ότι η πορεία των εμβολιασμών προχωρά με γοργούς και τακτικούς ρυθμούς για τους κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού, ενώ αναμένονται διευκρινίσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς των εποχικών υπαλλήλων από άλλες περιοχές που θα εργάζονται στο νησί, προκειμένου να θωρακιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η δημόσια υγεία κατά την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου τον ερχόμενο μήνα.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε σχετικά: «Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα νησιά των Σποράδων αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο και προσπαθούμε με έργα καθημερινώς να βελτιώνουμε τις υποδομές και τις συνθήκες διαβίωσης, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα σήμερα στη συνάντηση μου με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου, ότι το έργο μας αναγνωρίζεται από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, ενώ επανέλαβα τη σαφή μας θέση ότι βρισκόμαστε κοντά τους με δράσεις και πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας.»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το