Τοπικά

Έργα 122 εκ. ευρώ για τα Φάρσαλα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Με ιστορικής σημασίας ανακοινώσεις για την περιοχή, βρέθηκε στα Φάρσαλα αργά το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός. Δεσμεύτηκε ότι το υδρευτικό της πόλης θα ενταχθεί άμεσα προς χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και ότι το μεγάλο φράγμα της Σκοπιάς θα γίνει εντός της θητείας.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης σε σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φαρσάλων, ανακοίνωσε ότι το φράγμα στη Σκοπιά κόστους 100 εκ. ευρώ θα γίνει με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα εντός της θητείας του, αλλά και ότι σύντομα το υπουργείο Εσωτερικών θα ανακοινώσει το έργο των δύο φραγμάτων σε Ναρθάκι και Δίλοφο κόστους 22 εκ. ευρώ, έργο που θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης των Φαρσάλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φράγμα του Ενιπέα στη Σκοπιά είναι ένα μείζονος σημασίας έργο που αφορά την άρδευση αλλά και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, ποτίζοντας 100.000 στρέμματα περίπου σε περιοχές της επαρχίας Φαρσάλων και της επαρχίας Αλμυρού. Για το δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων τέλος, είπε πως αναμένει την ολοκλήρωση της μελέτης από την Περιφέρεια, η οποία όπως είπε νωρίτερα ο κ. Αγοραστός, θα είναι έτοιμη στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Από πλευράς δήμου, ο δήμαρχος κ. Μάκης Εσκίογλου ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τα αντανακλαστικά που έδειξε η πολιτεία στη μεγάλη περιπέτεια του «Ιανού» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό επιπρόσθετη χρηματοδότηση για «να επουλωθούν όλες οι ζημιές», καθώς και λύση στο υδρευτικό της πόλης, νέο δρόμο για τη Λάρισα και υλοποίηση του φράγματος της Σκοπιάς.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε σε κεντρικές οδούς των Φαρσάλων, ήπιε ένα σύντομο καφέ στην πλατεία Λαού, έβγαλε αμέτρητες selfie με άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας και συνομίλησε με πολίτες.

Συνοδεύονταν από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό κ. Χρήτσο Τριαντόπουλο. Παρέστησαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές κ.κ. Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστος Καπετάνος.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το