Κόσμος

Έρευνα του FBI στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν: Ψάχνουν για απόρρητα έγγραφα

Πράκτορες του FBI ερευνούν την Τετάρτη το σπίτι του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην παραλία Ρεχόμποθ του Ντέλαγουερ, στο πλαίσιο έρευνας για την προηγούμενη ανακάλυψη απόρρητων εγγράφων σε άλλες τοποθεσίες που συνδέονται με τον πρόεδρο, δήλωσε ο προσωπικός του δικηγόρος.

Οι πράκτορες έφτασαν το πρωί της Τετάρτης στο σπίτι του Μπάιντεν στο Ρεχόμποθ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά την ανακάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων σε ιδιωτικό γραφείο σε δεξαμενή σκέψης στην Ουάσινγκτον, το οποίο ο Μπάιντεν είχε χρησιμοποιήσει όσο ήταν ιδιώτης, και στην κατοικία του στο Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέαρ.

Η έρευνα της Τετάρτης στο σπίτι του στο Ρεχόμποθ είναι η πρώτη δημόσια γνωστή φορά που το FBI διεξάγει έρευνα εκεί. Ο δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι προσωπικοί δικηγόροι του προέδρου στις 11 Ιανουαρίου διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του Ρεχόμποθ και στην κατοικία του Γουίλμινγκτον.

Ενώ στο Γουίλμινγκτον βρέθηκαν απόρρητα αρχεία από τους εν λόγω δικηγόρους, η έρευνα στο Ρεχόμποθ από τους δικηγόρους δεν βρήκε τέτοια έγγραφα, σύμφωνα με τον Μπάουερ.

Το FBI πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο της δεξαμενής σκέψης τον Νοέμβριο, αφού οι προσωπικοί δικηγόροι του Μπάιντεν βρήκαν για πρώτη φορά διαβαθμισμένα αρχεία εκεί στις 2 Νοεμβρίου. Το FBI πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του Μπάιντεν στο Γουίλμινγκτον στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Μπάουερ, σε δήλωσή του την Τετάρτη, ανέφερε: «Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διεξάγει προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Ρεχόμποθ του Ντέλαγουερ».

«Σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επιδίωξε να πραγματοποιήσει αυτό το έργο χωρίς προηγούμενη δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε», δήλωσε ο Μπάουερ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ian Sams παρέπεμψε το CNBC στη δήλωση του Bauer όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την έρευνα. Ο Γενικός Εισαγγελέας Μέρικ Γκάρλαντ διόρισε τον περασμένο μήνα ειδικό σύμβουλο για να επιβλέψει την έρευνα σχετικά με τα έγγραφα του Μπάιντεν.

Ο Γκάρλαντ διόρισε πέρυσι έναν άλλο ειδικό σύμβουλο για να διερευνήσει την ανακάλυψη διαβαθμισμένων αρχείων και άλλων κυβερνητικών εγγράφων στην κατοικία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη λέσχη του Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το