Ελλάδα

Έρευνα σε βάρος δικαστικού λειτουργού

stimena-486x330

Δικαστική έρευνα σε πειθαρχικό και ποινικό επίπεδο παραγγέλθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- σε βάρος δικαστικού λειτουργού που συμμετείχε στην έκδοση του βουλεύματος για τους στημένους αγώνες της περιόδου 2008-11.
Τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε το 2012 η ΕΥΠ (με διαδικασίες νόμιμης συνακρόασης), στο πλαίσιο των ερευνών για το πλοίο «Noor One» που μετέφερε 2 τόνους ηρωίνης, έφεραν τον δικαστή (εισηγητή το 2015 στην υπόθεση των στημένων αγώνων) να μιλά τότε, σε ιδιαίτερα φιλικό τόνο, με επιχειρηματία (που μετέπειτα κατηγορήθηκε και ήδη προφυλακίστηκε για την υπόθεση των ναρκωτικών) ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου.
Με βάση δημοσιεύματα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και σχετικές καταγγελίες, ο προϊστάμενος Επιθεώρησης των Δικαστηρίων Ν. Λεοντής (αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου) παρήγγειλε -σύμφωνα με πληροφορίες- πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα για τον συγκεκριμένο εφέτη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, έπρεπε να είχε αυτοεξαιρεθεί από την υπόθεση των στημένων, αφού στις υποκλαπείσες συνομιλίες φερόταν να συζητά για ενδεχόμενη συνάντησή του με τον μεγαλοπαράγοντα (που ενεπλάκη αργότερα στην υπόθεση) για έκδοση εισιτηρίων διαρκείας κ.λπ.
Με βάση τις καταγγελίες που έγιναν στις εισαγγελικές Αρχές από άλλον κατηγορούμενο παραπεμφθέντα για τα στημένα παιχνίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας ΑΠ Ευτ. Κουτζαμάνη παρήγγειλε να διεξαχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον αντεισαγγελέα ΑΠ Εμμ. Ρασιδάκη. Οι καταγγελίες του κατηγορουμένου στρέφονται κατά του δικαστή και ενός εισαγγελέα, με επίκληση των τηλεφωνικών συνομιλιών και με επιχείρημα ότι κακώς παραπέμπεται ο ίδιος ενώ απηλλάγησαν άλλοι.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το