Οικονομία

Έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε απόπειρα παρέμβασης στο σύστημα της ΓΓΔΕ

oikonomikwn

Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει γίνει απόπειρα παρέμβασης στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, θα διενεργήσει η ΕΛΑΣ, και συγκεκριμένα η διεύθυνση του ηλεκτρονικού εγκλήματος .

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται για τυχόν εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στο αποκαλούμενο «plan B» του Γιάνη Βαρουφάκη έδωσε παραγγελία για τη διενέργια της σχετικής έρευνας.
Η Εισαγγελία, παρόλο που η ίδια υπόθεση διερευνάται και στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης μετά από εντολή της Γ.Γ Εσόδων Κατερίνας Σαββαίδου, έκρινε σκόπιμο να ζητήσει πραγματογνωμοσύνη από η διεύθυνση του ηλεκτρονικού εγκλήματος γιατί αφενός μπορεί να την ολοκληρώσει πιο γρήγορα και αφετέρου γιατί θέλει να έχει στα χέρια της δύο πραγματογνωμοσύνες από διαφορετικά όργανα.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και οι πρώτοι μάρτυρες στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε μετά από μηνυτήριες αναφορές που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι οποίοι θα προέρχονται αρχικά από τον πολιτικό χώρο.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το