Πολιτισμός

Ερείπιο που αντιστέκεται στον χρόνο το σπίτι της Σοφίας Βέμπο στον Βόλο

Στο πλαίσιο μιας σύντομης αστικής εξερεύνησης της πόλης, ο Μανώλης Εμμανουήλ θεώρησε πρέπον να επισκεφτεί ένα παλιό διώροφο σπίτι σε πάροδο της Οδού Δημητριάδος, μεταξύ των οδών Γκλαβάνη και Κουμουνδούρου.  Τις φωτογραφίες και το κείμενο του κοινοποίησε στη σελίδα “Συζητώντας για τη Μαγνησία στο Πέρασμα του Χρόνου” ο κ. Μανώλης Εμμανουήλ.
Στην ανάρτησή του ο κ. Εμμανουήλ αναφέρει:

“Πρόκειται για το σπίτι όπου έμενε επί 19 χρόνια η θρυλική τραγουδίστρια του Έπους του ’40,Σοφία Βέμπο. Ναι! Αυτό το αχούρι μέσα-έξω,που βλέπετε είναι ακόμη ένα σημαντικό κομμάτι της νεότερης τοπικής ιστορίας της πόλης μας. Θα μπορούσε να ήταν ένα Μουσείο αφιερωμένο στην Σοφία Βέμπο μας,άλλα παραμένει ένα ερείπιο που ακόμα αντιστέκεται στον χρόνο, γεμάτο από τεράστιες στίβες σκουπιδιών, περιοδικά, βιβλία εκπαιδευτικού περιεχομένου και αλλού είδους αντικείμενα, ενδεχομένως της εποχής εκείνης(!).
Σκοπός της Ανάρτησης είναι να ευαισθητοποιηθεί ο Βολιώτης για αυτό το σπουδαίο κομμάτι της βολιώτικης Ιστορίας μας που λέγεται Σοφία Βέμπο και γιατί όχι, να φτιαχτεί όπως προείπα ένα Μουσείο αφιερωμένο σε αυτήν. Ο Δήμος λεφτά έχει, Πανεπιστήμιο έχουμε να κάνει την μελέτη του… Θέληση χρειάζεται.”

Φωτογραφίες: Μανώλης Εμμανουήλ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το