Τοπικά

Έρχονται επιθεωρητές στον ΕΦΚΑ Βόλου

Νέα επιθεώρηση στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Βόλου αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Θ». Πολυμελές κλιμάκιο επιθεωρητών του Ταμείου αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο Βόλο, προκειμένου να αρχίσει την επιθεώρηση όλων των τμημάτων του καταστήματος, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο.
Στο μεταξύ και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραλήφθηκαν χθες οι αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για τους τέσσερις υπαλλήλους που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της ζημίας που υπέστη ο Φορέας από υπάλληλο, που ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, από το 2008 μέχρι και το 2017, φέρεται να πλαστογραφούσε παραστατικά δαπανών συγχωνευθέντος Ταμείου, για παροχές, οι οποίες όμως είχαν ήδη πληρωθεί στους δικαιούχους τους. Ο ίδιος -σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών- φέρεται να «ξαναπλήρωνε» τις δαπάνες, όχι όμως στους δικαιούχους, που αναγράφονταν στο διπλότυπο της απόδειξης πληρωμής, αλλά στον εαυτό του.

Στον συγκεκριμένο υπάλληλο επιβλήθηκε η ποινή της απόλυσης, ενώ σε τρία πρώην διευθυντικά στελέχη ποινές στέρησης μισθού και παύσης υπηρεσίας για επτά μήνες για τα δύο και στέρησης μισθού και παύσης εργασίας για τέσσερις μήνες για το τρίτο.
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ είχε ανακοινώσει πως η οικονομική ζημία είχε φθάσει από τους ελέγχους στο υποκατάστημα του Βόλου, τις 372.473 ευρώ.
Οι αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ανακοινώθηκαν χθες στους τέσσερις, που έχουν την δυνατότητα εντός 20 ημερών να προσφύγουν με ένσταση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το