Ελλάδα

Έρχονται διαγωνισμοί για να καλυφθεί ο «ξαφνικός θάνατος» της Astra Airlines

Το κενό που άφησε πίσω του ο «ξαφνικός θάνατος» της Astra Airlines σε δύο δρομολόγια άγονης γραμμής καλύπτουν οι ισάριθμοι διαγωνισμοί που διενεργούνται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με αναρτήσεις στη «Διαύγεια».
Πρόκειται για τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Ικαρία και Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, έχουν ήδη εγκριθεί οι προδιαγραφές της παροχής δημόσιας υπηρεσίας για την εκμετάλλευση της τακτικής αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Ικαρία για το χρονικό διάστημα από 01/12/2019 έως 30/06/2020.
To μέγιστο καταβλητέο οικονομικό αντιστάθμισμα ετησίως για την αναφερόμενη γραμμή καθορίζεται στο ποσό των 423.000,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
Αντίστοιχα εγκρίθηκαν και οι προδιαγραφές για την παροχή δημόσιας υπηρεσίας στην τακτική αεροπορική γραμμή Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά για το χρονικό διάστημα από 01/12/2019 έως 30/06/2020 με μέγιστο καταβλητέο οικονομικό αντιστάθμισμα που ανέρχεται ετησίως σε 385.000,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Οι δύο διαγωνισμοί ήρθαν μετά την ανακοίνωση της Astra Airlines, με την οποία ο αερομεταφορέας ενημέρωνε το επιβατικό κοινό για την αναστολή των προγραμματισμένων πτήσεών της από τις 15 Νοεμβρίου. Επεσήμαινε μάλιστα ότι οι επιβάτες της θα ενημερώνοντας εντός επταημέρου για ενδεχόμενες αποζημιώσεις τους και οικονομικά αιτήματα χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάτι πιο συγκεκριμένο.

Μεγάλο ποσοστό των πτήσεων που έχουν μείνει στον αέρα θα καλύψει, όπως προκύπτει, η Aegean Airlines, η οποία με επιστολή της προς τα ταξιδιωτικά γραφεία ενημέρωνε ότι από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 24 Μαΐου του 2020 προσθέτει 306 πτήσεις και πιο συγκεκριμένα 28.476 θέσεις για δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Χίο – Σάμο –Κω – Ηράκλειο και Μυτιλήνη και από Αθήνα προς Χίο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το