Τοπικά

Έρχονται χιόνια και εντός του Βόλου

 

Έρχονται χιόνια και εντός της πόλης του Βόλου. Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του meteo.gr, καθώς και του μετεωρολόγου Στ. Ντάφη (meteovolos.gr) από την Τρίτη αλλάζει το σκηνικό του καιρού στη Μαγνησία, με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αναλυτικότερα σήμερα και αύριο προβλέπεται ήπιος καιρός, με το θερμόμετρο να φθάνει τους 12-13 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς τοπικές βροχές. Την Τρίτη οι βροχές εντείνονται στα πεδινά, με τη θερμοκρασία στους 10 βαθμούς, ενώ στα ορεινά του Πηλίου και της Όθρυος θα αρχίσει να χιονίζει, με το θερμόμετρο να δείχνει -1 ώς 1 βαθμό. Την Τετάρτη η θερμοκρασία πέφτει και άλλο, με μέγιστη τιμή 8 βαθμούς στον Βόλο και ελάχιστη 2, ενώ στα Χάνια θα δείξει -8 ώς -2.

Από τη νύχτα της Τετάρτης αναμένεται χιονόπτωση και εντός της πόλης του Βόλου, ενώ την Πέμπτη όλη την ημέρα προβλέπεται χιονόπτωση κατά διαστήματα, με το θερμόμετρο να δείχνει 0-3 βαθμούς. Στα ορεινά του Πηλίου την Πέμπτη θα επικρατήσει χιονοθύελλα με θερμοκρασίες από -10 ώς -5.

Χιονόπτωση αναμένεται και την Παρασκευή στα πεδινά με θερμοκρασίες 0-3 βαθμούς και στα ορεινά του Πηλίου -10 ώς -9, όπου η χιονοθύελλα αναμένεται να συνεχιστεί. Άγνωστο είναι αν θα έχουμε χιονόστρωση εντός της πόλης του Βόλου. Εξάλλου, σύμφωνα με μια μακροπρόθεσμη πρόγνωση του αμερικανικού μετεωρολογικού συστήματος GFS με μεγάλο, ωστόσο, ποσοστό ανατροπής, νέος μεγάλος χιονιάς αναμένεται να πλήξει τη χώρα από τις 22 Ιανουαρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το