Τοπικά

Έρχεται τρίμηνη απαλλαγή προσαυξήσεων σε ρυθμίσεις – Νέες ελαφρύνσεις ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Αρ. Σαββάκης

Σε νέα μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών προβαίνει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Βόλου σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι πολίτες από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας κ. Αριστείδης Σαββάκης μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση www.e-thessalia.gr ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στην οικονομική επιτροπή η απαλλαγή από τις προσαυξήσεις σε ρυθμίσεις στις οποίων έχουν μπει δημότες και επαγγελματίες. Η απαλλαγή από τις προσαυξήσεις θα αφορά στο τρίμηνο Μάρτιος-Απρίλιος και Μάιος και είναι μια ακόμη μια σημαντική παρέμβαση για να ανακουφιστούν οικονομικά οι δημότες. Αυτό το μέτρο ελάφρυνσης θα αφορά όλο τον κόσμο που έχει μπει σε ρύθμιση για οφειλές προς τον Δήμο. Και βέβαια εννοείται ότι δεν χάνεται η ρύθμιση για κάποιον που δεν μπόρεσε να πληρώσει αυτό το διάστημα κάποια δόση. Και αυτό το μέτρο έρχεται να προστεθεί σε όλα τα μέτρα ανακούφισης που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής για τους επαγγελματίες και τους ιδιώτες που επλήγησαν οικονομικά λόγω του κορωνοϊού.
Μάλιστα εκτίμησε ότι δεν αποκλείεται από την κυβέρνηση να προωθηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα η διεύρυνση των δόσεων δηλαδή από τις 24 που είναι τώρα, να φτάσουν ακόμη και τις 100.

Ο κ. Σαββάκης υπογράμμισε πως η οικονομική κατάσταση του Δήμου βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και με τη χρηστή διαχείριση από το 2014 και δώθε έχει εξοικονομηθεί ένα σημαντικό ποσό κοντά στα 20.000.000 ευρώ το οποίο αξιοποιείται και για την υλοποίηση σημαντικών έργων στην πόλη, όπως είναι το πάρκιν στη φιλελλήνων, το Δημοτικό Θέατρο.
Παράλληλα αναφέρθηκε και σε μια νέα πηγή εσόδων για τον Δήμο, όπως είναι τα αδήλωτα τετραγωνικά, μια διαδικασία που είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώ ανέφερε πως καθημερινά έρχονται δημότες στις υπηρεσίες του Δήμου για να κάνουν τις διορθώσεις.
Αναφορικά με την εξόφληση προς τρίτους είπε πως ο Δήμος πληρώνει κανονικά σε μάξιμουμ χρόνο δύο μηνών και υπάρχει μια κανονική ροή αποπληρωμής των επαγγελματιών που παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Σαββάκης εστίασε στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά πως σε λίγο καιρό θα έχουμε να κάνουμε με μια ηλεκτρονική επανάσταση, καθώς πολλές υπηρεσίες για τις οποίες οι δημότες έπρεπε να έρχονται στον Δήμο για να εξυπηρετηθούν, θα μπορούν να τις διεκπεραιώνουν ψηφιακά.
Αναφερόμενος στο έργο της δημοτικής αρχής, σημείωσε πως «ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος είναι κοινωνικός, γνωρίζει την αγορά και κινείται έξω από το γραφείο, οπότε έχει μια πλήρη εικόνα του Δήμου».
Υπογράμμισε την αποτελεσματικότητα του δημάρχου με αποτέλεσμα να μένουν ικανοποιημένοι και οι δημότες, όπως αποδείχθηκε στο υψηλό εκλογικό ποσοστό των τελευταίων δημοτικών εκλογών.
Κατέληξε δε λέγοντας πως ο Δήμος είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής κάθε χρόνο του τόπου με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 117 εκατομμύρια ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το