Τοπικά

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Θα επηρεάσει τη Μαγνησία με χαμηλές θερμοκρασίες

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη Μαγνησία με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες που στον Βόλο μπορεί να αγγίξουν και τους -4 με -5 οC. Η νέα χειμωνιάτικη αστάθεια θα φέρει τις πρώτες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ορεινά του Πηλίου.

Ο μετεωρολόγος κ. Θεοφάνης Τακούδης σημείωσε ότι η σημερινή μέρα θα είναι καλή και η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο σε σχέση με τις θερμοκρασίες των τελευταίων 2-3 ημερών, φτάνοντας τους 10-11 οC στον Βόλο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.
Την Κυριακή και μέχρι το απόγευμα θα επικρατεί αίθριος καιρός, ενώ το πρωί θα έχει αρκετό κρύο, ίσως κάτω από το 0, στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μαγνησίας. Από το απόγευμα της ίδιας ημέρας και μετά έχουμε αλλαγή του καιρού. «Πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή το απόγευμα, οι βοριάδες γίνονται ισχυρότεροι και έχουμε μεταφορές πολύ ψυχρών αερίων μαζών από περιοχές όπου ήδη από το Σάββατο θα έχει ξεκινήσει αυτή η αλλαγή και μιλάμε ουσιαστικά για τα υπόλοιπα Βαλκάνια» ανέφερε ο κ. Τακούδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κύριο φαινόμενο αυτής της νέας χειμωνιάτικης αστάθειας στην περιοχή είναι περισσότερο η πτώση της θερμοκρασίας, παρά οι χιονοπτώσεις, οι οποίες ίσως να είναι και λιγότερες από την προηγούμενη φορά.
«Το βράδυ της Κυριακής ήδη έχουμε τις πρώτες ασθενείς χιονοπτώσεις, κυρίως στο Πήλιο, στα ανατολικά ορεινά» συμπλήρωσε.

Τη Δευτέρα (Θεοφάνια) προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της Μαγνησίας (Πήλιο, περιοχή Αλμυρού, Σούρπης, Πτελεού και λίγο αργότερα στην Όθρυ όπου αναμένεται ένταση των χιονοπτώσεων).

«Οι χιονοπτώσεις αυτές δεν θα έχουν μεγάλη ένταση. Πρόκειται για μία καιρική μεταβολή, η οποία θα μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία μικρή προετοιμασία και τη συμμετοχή όλων, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα» σημείωσε για να προσθέσει πως τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας.
Εν τω μεταξύ από τη Δευτέρα τα ξημερώματα θα επικρατούν πολύ χαμηλές τιμές στις θερμοκρασίες και στον Βόλο ίσως η θερμοκρασία να φτάσει στους -1 έως -2 οC. «Από τη Δευτέρα το βράδυ σιγά-σιγά αρχίζουν τα φαινόμενα να εξασθενούν στις περισσότερες περιοχές, αλλά έχουμε παραπέρα πτώση της θερμοκρασίας. Τη νύχτα και τα ξημερώματα της Τρίτης μιλάμε για θερμοκρασίες, οι οποίες ακόμη και στον Βόλο μπορεί να φτάσουν στους -4 με -5 οC» τόνισε.

Σε περιοχές, όπως το Βελεστίνο, η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους -5 οC, θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε αρκετές πεδινές περιοχές (Αλμυρός). «Σε ημιορεινές και ορεινές θα είναι πιο δύσκολα, διότι ήδη εκεί θα έχουμε περισσότερα φαινόμενα και με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα υπάρξει πρόβλημα με τον παγετό» ανέφερε ο κ. Τακούδης.
Από την Τρίτη το μεσημέρι και σιγά-σιγά εξασθενούν η μεταφορά των ψυχρών αέριων μαζών και οι άνεμοι και καθαρίζει ο ουρανός. «Θα έχουμε και ανοίγματα στον ουρανό με ηλιοφάνεια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και καλό, γιατί την Τρίτη το βράδυ με ξάστερο ουρανό το κρύο θα είναι πάλι πολύ μεγάλο» συμπλήρωσε.
Από την Τετάρτη το πρωί αρχίζει μία βελτίωση και ως προς τα φαινόμενα και ως προς τις θερμοκρασίες.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα και την Τρίτη οι άνεμοι θα πνέουν 7-8 μποφόρ στο βορειοδυτικό Αιγαίο και πιο ανοιχτά ίσως και τα 9.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το