Τοπικά

Έρχεται κύμα ψύχους παραμονή του Νέου Έτους και στη Μαγνησία – Λευκή Πρωτοχρονιά προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Λευκή Πρωτοχρονιά, τουλάχιστον στα ηπειρωτικά της Μαγνησίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, καθώς από το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, παραμονή του νέου έτους, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με βροχές, καταιγίδες, ενώ από το μεσημέρι της Τρίτης αναμένεται να το γυρίσει σε χιόνι και εντός της πόλης του Βόλου.

Μάλιστα χιονόπτωση προβλέπεται τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και μέχρι το μεσημέρι της 2ας Ιανουαρίου. Ωστόσο δεν προβλέπεται χιονόστρωση εντός της πόλης του Βόλου. Ειδικότερα και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, σήμερα Σάββατο στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία προβλέπεται αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -1 ως 10 βαθμούς Κελσίου και στον Βόλο από 3 μέχρι 10 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός και αύριο Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από -2 μέχρι 9 βαθμούς και στον Βόλο από 2 μέχρι 9.
Τη Δευτέρα, παραμονή του νέου έτους, αναμένονται αρχικά νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από -4 μέχρι 6 βαθμούς και στον Βόλο από 0 μέχρι 6, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν ισχυροί από βορειοανατολικές διευθύνσεις.
Την Πρωτοχρονιά προβλέπονται αρχικά βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και στον Βόλο και χιονοπτώσεις στα ορεινά, πυκνές στο Πήλιο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση και θα κυμανθεί στη Μαγνησία από -7 μέχρι 5 βαθμούς και στον Βόλο από -2 μέχρι 5. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη αναμένεται χιονόπτωση και εντός της πόλης του Βόλου, που θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι της 2ης μέρας του νέου έτους.
Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα κυρίως τις πρωινές ώρες θα κυμαίνεται από -5 μέχρι 5 βαθμούς Κελσίου στις πεδινές περιοχές, ενώ στις ορεινές θα είναι τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Προσωρινή βελτίωση του καιρού αναμένεται την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέο κύμα ψύχους από την Παρασκευή 4 του μήνα, ωστόσο είναι νωρίς ακόμη να προβλέψουν που και πόσο θα χιονίσει. Πάντως την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από -3 μέχρι 7 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, ενώ στα ορεινά θα είναι τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τον τρέχοντα μήνα Δεκέμβριο σημειώθηκαν συνολικά στον Βόλο 35,6 χιλιοστά βροχή, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφηκε στην πόλη ήταν 17,9 βαθμοί και η ελάχιστη 1,5 βαθμός Κελσίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το