Τοπικά

Επτά προσλήψεις στον Ξενώνα Αστέγων Νεαπόλεως

Στη δέσμευση πίστωσης συνολικού ποσού 64.768 ευρώ που αφορά στην κάλυψη της μισθοδοσίας για το 2019 των νέων προσλήψεων για τη στελέχωση με προσωπικό του Ξενώνα Αστέγων Νεαπόλεως προχώρησε η ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ με ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο. Να αναφερθεί ότι οι προσλήψεις αφορούν επτά άτομα διαφόρων ειδικοτήτων με συμβάσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Η Πράξη µε τίτλο «Λειτουργία Ξενώνα Αστέγων Βόλου» έχει ενταχθεί στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραµµα Θεσσαλίας 2014 -2020» και για τη λειτουργία του, απαιτούνταν η πρόσληψη προσωπικού. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του 2018, η οποία στην ουσία επικαιροποιήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ, για να καλυφτούν οι ανάγκες στον Ξενώνα Αστέγων, θα πρέπει να προσληφθούν ένας κοινωνικός λειτουργός (Συντονιστής) ΠΕ/ΤΕ Πλήρους Απασχόλησης, ένας κοινωνικός λειτουργός (Street Worker) ΠΕ/ΤΕ Μερικής Απασχόλησης, ένας υπάλληλος Γενικών Καθηκόντων ∆Ε Πλήρους Απασχόλησης, ένας υπάλληλος υπεύθυνος Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ/ΤΕ, ένας νοσηλευτής ΠΕ/ΤΕ πλήρους απασχόλησης, ένας υπάλληλος για φύλαξη ΔΕ πλήρους απασχόλησης και ένας υπάλληλος καθαριότητας ΥΕ μερικής απασχόλησης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η προκήρυξη θα εκδοθεί σε ενάμιση περίπου μήνα, ενώ η διαδικασία των προσλήψεων αναμένεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο.
Να αναφερθεί ότι η συνολική δαπάνη για τις προαναφερόμενες προσλήψεις θα καλυφτεί από τον προϋπολογισμό του 2019 της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ με το συνολικό ποσό των 64.768 ευρώ, ενώ οι εργοδοτικές εισφορές ανέρχονται στο ποσό των 16.234 ευρώ.
Όπως προαναφέρθηκε το έργο «Λειτουργία Ξενώνα Αστέγων Βόλου» συνολικού προϋπολογισμού 436.410 ευρώ, έχει ενταχθεί σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού στο ΕΣΠΑ. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης – Δημοτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το