Τοπικά

Επτά προσλήψεις στη Σκιάθο με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Στη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου ενέκρινε και την πρόσληψη προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για τη λήψη μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας. Ο Δήμος Σκιάθου είχε προσλάβει για το τρέχον σχολικό έτος τέσσερις καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης και δύο μερικής. Σύμφωνα με την υπάλληλο του γραφείου προσωπικού, για τη μετατροπή των συμβάσεών τους έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναμένεται η απόφαση που θα πρέπει με τη σειρά της να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η διαδικασία, όπως επισημαίνεται, είναι χρονοβόρα και στο μεταξύ το προσωπικό που φροντίζει για την καθαριότητα και την απολύμανση των σχολείων σε καθημερινή βάση δεν είναι αρκετό, οι ανάγκες παραμένουν αυξημένες και πρέπει να αντιμετωπιστούν με πρόσθετο προσωπικό καθαριότητας που θα βρίσκεται στα σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Η ίδια ανάγκη συνεχούς απολύμανσης και μεγάλης φροντίδας ισχύει και για τον παιδικό σταθμό. Κρίνεται απαραίτητο να ενισχυθεί και το βοηθητικό εκπαιδευτικό προσωπικό που θα απασχολεί τα παιδιά σε μικρότερες ομάδες, θα τα προσέχει και θα τα διαχωρίζει κατά τη διάρκεια του γεύματος, αλλά και στον προαύλειο χώρο, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Επιπλέον οι διοικητικές-οικονομικές υπηρεσίες έχουν ανάγκη επιπρόσθετου προσωπικού ώστε να εξυπηρετούνται τα αιτήματα πολιτών και επιχειρήσεων σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν οφειλές, επιδοτήσεις και άλλου είδους δικαιούμενων ελαφρύνσεων. Θα παρέχουν υπηρεσίες αναφορικά με την καταχώριση και επεξεργασία των αιτημάτων των πληττόμενων επιχειρήσεων για την απαλλαγή τους από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών τελών, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Αποφασίστηκε έτσι η πρόσληψη επτά ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έως τις 5 Ιουλίου. Πρόκειται για έναν βοηθό βρεφονηπιοκόμου ΔΕ, τέσσερις καθαρίστριες ΥΕ και δύο υπαλλήλους Διοικητικού ΠΕ.

Τις τεχνικές περιγραφές για το έργο αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στη θέση Άγιος Ταξιάρχης ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου και η επιλογή του αναδόχου κατασκευής του έργου θα γίνει, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, με την προσφυγή στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.
Ο κ. Νίκος Γιαμαρέλος δήλωσε ότι η παράταξή του εξαρχής ήθελε και θέλει να πραγματοποιηθεί το έργο, αλλά διαφωνεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ψήφισε θετικά εγκρίνοντας τους όρους της διαπραγμάτευσης. Η εκτιμώμενη αξία του έργου αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων ανέρχεται σε 452.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με επιχορήγηση των ΟΤΑ για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες με ποσό 300.00 ευρώ, με 174.970 ευρώ από τη ΣΑΤΑ ΠΟΕ του Δήμου Σκιάθου και με 85.570 ευρώ από χρήματα του Δήμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το