Ελλάδα

Επτά νέες δικαστικές αποφάσεις: Να επιστραφούν δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα σε συνταξιούχο και 6 δημοτικούς υπαλλήλους

Επτά νέες δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν εργαζομένους και συνταξιούχο για την περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και ζητούν να τους καταβληθούν αναδρομικά!
Ειρηνοδικεία της χώρας δικαίωσαν έναν συνταξιούχο του Δημοσίου από την Αθήνα, αλλά και έξι εν ενεργεία εργαζόμενους στους Δήμους Άργους και Ναυπλίου για το δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων.
Και ο συνταξιούχος και οι έξι υπάλληλοι ζητούσαν την αναδρομική καταβολή των τριών Δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας) καθώς και την εφεξής και κατ’ έτος καταβολή τους.
Πρόκειται για επτά νέες αποφάσεις που ακολούθησαν της έκδοσης της υπ’αριθ. 3037/2018 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσ/κης που δικαίωνε έναν ακόμη συνταξιούχο.

Σύμφωνα με την Ενωση, τα δικαστήρια συμμορφώνονται, «όπως οφείλουν άλλωστε, κατά το Σύνταγμα», με τις αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ’αριθ. 2287-2290/2015), με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (υπ’αριθ. 1-4/2018) και με πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (υπ’αριθ. 1227/2018) και διατάσσουν την κυβέρνηση και τις Διοικήσεις ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ σε άμεση καταβολή -και μάλιστα με τόκο (6%)- σε όλους τους συνταξιούχους και εν ενεργεία υπαλλήλους των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το