Αθλητισμός

Επτά ερωτήματα από τον Ερασιτέχνη “Θ”

Σ18 Φ1 ΔΙΣΤ

Μόνο αδρανής δεν είναι ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, καθώς πέρα από τις συναντήσεις που είχαν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα οι ιθύνοντες του Ερασιτέχνη, καθημερινά ασχολούνται με την ομάδα, έτσι ώστε μόλις πάρουν στα χέρια τους και επίσημα τις γνωμοδοτήσεις από την ΕΠΟ και την ΓΓΑ να προχωρήσουν τις κινήσεις για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού.

Στο τελευταίο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, την περασμένη Δευτέρα, είχε αποφασιστεί να σταλεί υπόμνημα με ερωτήματα προς τις ΓΓΑ, ΕΠΟ, ΕΕΑ και Football League, το οποίο αφορά την αποβολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου από το πρωτάθλημα της Football League και την πιθανή συμμετοχή της ερασιτεχνικής ομάδας του μητρικού σωματείου στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Το υπόμνημα εστάλη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και στον διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού κ. Ιάκωβο Φιλιππούση, στον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Παπαλάκη, στο νομικό τμήμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και στο διοικητικό συμβούλιο της Football League. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη περιμένει να λάβει εγγράφως τις απαντήσεις, ελπίζοντας αυτό να γίνει άμεσα, προκειμένου να δρομολογηθούν οι κινήσεις στον Ολυμπιακό, εν όψει της νέας χρονιάς.

Επτά είναι τα ερωτήματα, στα οποία ζητεί εγγράφως απαντήσεις ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 και είναι τα εξής:

1. Τι προβλέπεται από την αθλητική νομοθεσία, όταν μια ΠΑΕ αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Football League, λόγω χρεών προς την ΕΠΟ από κάρτες και ποινές για επεισόδια.

2. Σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί την περίοδο 2016-2017 η ερασιτεχνική ομάδα του μητρικού σωματείου, αν κάποια ΠΑΕ που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Football League 2015-2016 αποβλήθηκε από αυτό, λόγω χρεών και δεν αγωνίστηκε σε τρεις αγώνες  πρωταθλήματος.

3. Με τι προϋποθέσεις (διοικητικές ή οικονομικές), θα συμμετάσχει η ερασιτεχνική ομάδα καθώς και τι ενέργειες πρέπει να γίνουν εκ μέρους του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937.

4. Επειδή η ερασιτεχνική ομάδα του μητρικού σωματείου της ΠΑΕ ανήκει πλέον στην δικαιοδοσία της ΕΠΟ, τι ισχύει για της οφειλές της ΠΑΕ προς την ΕΠΟ, μετά την αποβολή της και εάν τις επιβαρύνεται το μητρικό σωματείο.

5. Στην περίπτωση του Ολυμπιακού, υπάρχει ορισμένο χρονικό διάστημα που πρέπει να παραμείνει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες η ομάδα του μητρικού σωματείου ή μπορεί να ανέβει άμεσα.

6. Τι προβλέπει η νομοθεσία εάν η ομάδα ανέβει άμεσα κατηγορία όσον αναφορά τα χρέη της παλιάς ΠΑΕ προς ΙΚΑ, εφορία και τι προς τρίτους (ποδοσφαιριστές, προπονητές, γυμναστές, προμηθευτές υλικού κλπ).

7. Αν ανέβει άμεσα η ομάδα υπάρχει πρόβλημα με την ονομασία και τα διακριτικά της νέας ΠΑΕ, εάν δεν γίνεται η εκκαθάριση της παλιάς. Πότε και ποιοί μπορούν να κάνουν την εκκαθάριση.

Τα παραπάνω ερωτήματα, εφόσον απαντηθούν από τους αρμόδιους αθλητικούς και πολιτικούς φορείς, θα ξεκαθαρίσουν πλήρως το τοπίο, όσον αφορά το τι θα ισχύσει στην περίπτωση του Ολυμπιακού, προκειμένου στη συνέχεια να υπάρξουν οι ζυμώσεις ανάμεσα σε παράγοντες που επιθυμούν να αναμιχθούν διοικητικά με τον Ολυμπιακό, καθώς μέχρι τώρα υπάρχουν επαφές και συζητήσεις, που έχουν ανεπίσημο χαρακτήρα.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε, πως η διοίκηση του Ερασιτέχνη έχει καταθέσει αίτημα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να παραστεί σε μια από τις προσεχείς συνεδριάσεις της στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθεί για το τι ισχύει στην περίπτωση του Ολυμπιακού.

Κινητικότητα για την εγγραφή μελών στον Ερασιτέχνη

Στον Α.Σ. Ολυμπιακό Βόλου 1937, πάντως, συνεχίζουν την προσπάθεια να εγγράψουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη, με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού Ερασιτέχνη, που θα έχει φωνή και δύναμη. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κινητικότητα τις τελευταίες μέρες από άτομα που εγγράφονται μέλη του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937. Θυμίζουμε, πως η ετήσια συνδρομή είναι 20 ευρώ και όποιος επιθυμεί να εγγραφεί μέλος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου μπορεί να επισκέπτεται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) τα γραφεία του συλλόγου, στη Θύρα 6 του ΕΑΚ.

Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα, με πρωτοβουλία των γονέων των ερασιτεχνών αθλητών όλων των τμημάτων του Ολυμπιακού Βόλου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Οι γονείς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να γραφτούν μέλη στον Ερασιτέχνη, ενώ μεγάλη είναι η ανταπόκριση και των φιλάθλων της ομάδας.

Στόχος των ανθρώπων του Ερασιτέχνη είναι στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί για να συζητηθεί το μέλλον του Ολυμπιακού Βόλου, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, να έχουν εγγραφεί το λιγότερο 500 μέλη. Αυτό, άλλωστε, τόνισε και ο κ. Νίκος Τσεκούρας στην πρόσφατη εκδήλωση της κοπής πίτας των παλαιμάχων του Ολυμπιακού. Μάλιστα, προέτρεψε τους παλαιμάχους να δώσουν εκείνοι πρώτοι το παράδειγμα και να γίνουν μέλη του Ερασιτέχνη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το