Τοπικά

Επτά εμβολιαστικά κέντρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και σποτ ενθάρρυνσης των φοιτητών να εμβολιαστούν

Τη λειτουργία επτά εμβολιαστικών κέντρων ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι θέλουν να εμβολιαστούν.
Στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ουσιαστικά προετοιμάζονται για την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους με τη φυσική παρουσία των φοιτητών και τη διά ζώσης διεξαγωγή των μαθημάτων.
Άλλωστε επίσημα το υπουργείο παιδείας έχει αναφέρει ότι στοχεύει στην έναρξη των μαθημάτων με παρουσία φοιτητών στα αμφιθέατρα, ενώ ίδια ήταν και η απόφαση της συνόδου πρυτάνεων που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στους Δελφούς.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή της η Σύνοδος επισήμανε πως «εισηγείται τη διεξαγωγή των μαθημάτων, εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικής άσκησης δια ζώσης από το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022. Με στόχο την ασφαλή επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, η Σύνοδος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.
Κατά συνέπεια προτείνει: (α) να εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας άμεσα ΚΥΑ για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου 2021 παρόμοια με αυτή που εκδόθηκε για τον Ιούνιο 2021 (δυνατότητα καθορισμού από τη Σύγκλητο κάθε Ιδρύματος του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων) (β) το χειμερινό εξάμηνο να διεξαχθεί δια ζώσης με εκπαιδευτικό προσωπικό και εκπαιδευομένους εμβολιασμένους.

Επίσης η Σύνοδος χαιρετίζει την πρόταση του υπουργείου Παιδείας για δημιουργία κέντρων εμβολιασμού στα Πανεπιστήμια προκειμένου να αυξηθεί το συντομότερο δυνατόν το ποσοστό εμβολιασμού της ακαδημαϊκής κοινότητας».
Ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων κ. Γιάννης Θεοδωράκης επισήμανε πως «η βούληση του πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπως και των υπόλοιπων ΑΕΙ, είναι να γίνουν από Σεπτέμβριο διά ζώσης τα μαθήματα. Γι’ αυτό και είναι σημαντικός ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό το πανεπιστήμιο έχει ζητήσει από το υπουργείο παιδείας επτά εμβολιαστικά κέντρα που θα κατανεμηθούν στις πέντε πόλεις. Στον Βόλο δεν αποκλείεται να λειτουργήσουν δύο εμβολιαστικά κέντρα».

Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης οικονομικών θεμάτων κ. Χαράλαμπος Μπιλλίνης δήλωσε πως «το πανεπιστήμιο με ενημερωτικά σημειώματα προσπαθεί να αναδείξει στους φοιτητές την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Μάλιστα θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και ένα σχετικό σποτ».
Και στις κατά τόπους σχολές επικρατεί μια κινητικότητα για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Ο κοσμήτορας της πολυτεχνικής σχολής κ. Γιώργος Σταμούλης επισήμανε πως «μελετούμε τις υποδομές, δηλαδή τα αμφιθέατρα και τις αίθουσες διδασκαλίας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη των διά ζώσης μαθημάτων. Και περιμένουμε τις οδηγίες από το υπουργείο παιδείας και υγείας, ώστε να ενεργήσουμε αντίστοιχα».

Ορκωμοσίες
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα ορκωμοσιών της γεωπονικής σχολής που έχει ως εξής; Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, ώρα 11.00-13.00: Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Αναγόρευση Διδάκτορα, ορκωμοσία μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών.
Η διαδικτυακή τελετή απονομής πτυχίων στους αποφοίτους των Τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί από την Αίθουσα Σεμιναρίων της Σχολής και με τη χρήση εγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας.
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021, ώρα 10.00 – 12.00: Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Αναγόρευση Διδακτόρων, ορκωμοσία μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών.
Η διαδικτυακή τελετή απονομής πτυχίων στους αποφοίτους των Τμημάτων της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί από την Αίθουσα Σεμιναρίων της Σχολής και με τη χρήση εγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας.
Το πρόγραμμα της τελετής απονομής πτυχίων στους αποφοίτους των Τμημάτων θα κοινοποιηθεί αναλυτικά στους υποψήφιους με ηλεκτρονικό μήνυμα.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραμματεία της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, τηλ.: 24210 93007, 93155 e-mail: [email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το