Τοπικά

Επιβλαβής η κρίση για τους Βολιώτες στο σεξ

Η σεξουαλική ζωή αρκετών ανδρών στον Βόλο δείχνει πως επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την άποψη του ουρολόγου κ. Επαμεινώνδα Κουτσιαρή, ο οποίος διακρίνει κάμψη στις επιδόσεις των Βολιωτών στο κρεβάτι…
Ο έρωτας στα χρόνια των μνημονίων εξελίσσεται σε πονεμένη ιστορία για το ανδρικό φύλο, βάσει των όσων αποκάλυψε ο Βολιώτης διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. «Θεωρώ ότι η οικονομική κρίση επηρέασε αρνητικά τη σεξουαλική ζωή των Βολιωτών, τόσο στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών ανά εβδομάδα, όσο και την ποιότητα της ερωτικής δραστηριότητας των ανδρών, την οποία και μελετώ. Έχουν αυξηθεί τα ποσοστά των διαταραχών της στύσης, της επιθυμίας για το εάν θέλουμε να κάνουμε σεξ και της πρόωρης εκσπερμάτισης. Την τελευταία 5ετία τέτοια μηνύματα εισπράττω. Όχι μόνο εγώ, αλλά και όσοι ασχολούμαστε με το κομμάτι της ανδρολογίας», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Κουτσιαρής.

Κι εάν στον αντίποδα υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι η λίμπιντο των Ελλήνων πήρε την… ανιούσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ο Βολιώτης ιατρός αντέτεινε: «Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι η σεξουαλική επιθυμία και η συχνότητα αυξήθηκαν εν μέσω μνημονίων. Στη δική μας κοινωνία δεν βλέπω να ισχύει κάτι τέτοιο».
Η συμπτωματολογία της μειωμένης επιθυμίας εντοπίζεται εύκολα, με τον κ. Κουτσιαρή να επισημαίνει: «Είναι το προφανές: Ένας άνδρας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια επιζητούσε το σεξ, πλέον δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ. Χάνει τη διάθεσή του, ενώ τις φορές που κάνει έρωτα, αρχίζει και βλέπει ότι το πέος του δεν είναι όπως παλιά. Δεν έχει τη στύση και τη σκληρότητα του παρελθόντος, με αποτέλεσμα αυτό να τον εγκλωβίζει και να τον απομονώνει. Κανείς άνδρας δεν είναι έτοιμος να ξυπνήσει ένα πρωί και να δει ένα πέος διαφορετικό απ’ αυτό που είχε συνηθίσει».

Το πλέον ανησυχητικό είναι η μείωση του μέσου όρου ηλικίας από τότε που αρχίζουν τα… παρατράγουδα στον σεξουαλικό τομέα. «Πιο παλιά μία φυσιολογική κάμψη άρχιζε στα 55-60 χρόνια. Τώρα λόγω των προβλημάτων οι διαταραχές στύσης παρατηρούνται από τα 40 χρόνια και πιο νωρίς. Όταν ένας άνδρας μεγαλώνει, παρουσιάζονται και παθολογικά προβλήματα πολλές φορές. Για παράδειγμα ένας άνδρας από τα 50 και πάνω, εμφανίζει κάποιες φυσιολογικές φθορές. Τα παραπανίσια κιλά, ο καθιστικός τρόπος ζωής, η εμφάνιση υπέρτασης ή σακχάρου είναι παράγοντες που αντανακλώνται στην ποιότητα του πέους, άρα και στην καλή σεξουαλική λειτουργία. Επιπλέον στην εποχή μας λόγω της δύσκολης καθημερινότητας που βιώνουμε οι περισσότεροι, υπάρχει περισσότερο άγχος που επιβαρύνει το ψυχολογικό φορτίο».

Η πεσμένη λίμπιντο επιφέρει πολλές παρενέργειες. «Αυτή η ιστορία προκαλεί θλίψη και μοιραία ένα ποσοστό μετατρέπεται σε κατάθλιψη. Όταν ένας άνδρας παύει να είναι σεξουαλικά ικανός, μετά συνειδητά δεν θέλει να κάνει σεξ για να μη γίνει αντιληπτό το πρόβλημά του. Κρύβεται από τη σύντροφό του και τον ίδιο τον εαυτό του. Βλέπουμε να επηρεάζεται η κοινωνική συμπεριφορά του», τόνισε ο κ. Επαμεινώνδας Κουτσιαρής, ο οποίος όμως άφησε ανοιχτή μία… χαραμάδα αισιοδοξίας: «Η σύγχρονη ανδρολογία μπορεί να προσφέρει άμεσα, ώστε να επαναφέρουμε τον άνδρα στην πρότερη κατάστασή του. Φάρμακα για τη στύση, αλλά και θεραπείες, όπως τα κρουστικά κύματα πέους ή οι ενδοπεϊκές ενέσεις, επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα: Προσφέρουν μία καλή στύση και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση του άνδρα που ξαναγίνεται ενεργός στο ερωτικό παιχνίδι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το