Αθλητισμός

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 21οι Ιωνικοί Αγώνες κολύμβησης (photos)

Η κακοκαιρία δεν εμπόδισε τους διοργανωτές. Οι 21οι Ιωνικοί Αγώνες κολύμβησης πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία χθες στο ΕΑΚ Βόλου με οικοδεσπότη τον ΟΕΑ/ΝΑΒ και σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων.

Ο καιρός δεν αποτέλεσε σύμμαχο για τους Ιωνικούς Αγώνες κολύμβησης. Ιδίως χθες Κυριακή η βροχόπτωση ήταν έντονη και συνεχής δυσχεραίνοντας το έργο των διοργανωτών. Μάλιστα χθες οι αγώνες διακόπηκαν για μισή ώρα λόγω της βροχής, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να διεξαχθούν και να ολοκληρωθούν κανονικά.

Παρά τις δυσκολίες ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου αποδείχθηκε άριστος οικοδεσπότης. Οι άνθρωποί του σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έφεραν εις πέρας το έργο τους.

Άλλωστε πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση. Συνολικά 550 αθλητές από 21 σωματεία προερχόμενα από όλη την Ελλάδα έδωσαν το «παρών» χθες στο κολυμβητήριο «Ιάσων Ζηργάνος» και συναγωνίστηκαν κάτω από το ζεστό χειροκρότημα των θεατών.

Τα νεαρά «δελφίνια» ήταν ηλικίας 9 έως 12 ετών και είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Άλλωστε οι επιδόσεις που επιτεύχθηκαν στους αγώνες αυτούς προσμετρούνται ως επίσημες στην επετηρίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Αυτό ισχύει φυσικά και για τους Βολιώτες κολυμβητές που ανήκουν στον ΟΕΑ/ΝΑΒ, τον ΝΟΒΑ, τη Νίκη, τον Ολυμπιακό Β., τον ΟΥΚΒ και τον Υδάτινο Κόσμο και το διήμερο αυτό πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση.

Στον αγωνιστικό τομέα πολυνίκης σύλλογος σε όλες της κατηγορίες αναδείχθηκε ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης με 19 χρυσά μετάλλια στο σύνολο. Οι Ακρίτες κατέλαβαν την πρώτη θέση τόσο στα αγόρια με 10 χρυσά, όσο και στα κορίτσια με 9 χρυσά και δίκαια αναδείχθηκαν πρώτος σύλλογος των αγώνων στη συλλογή μεταλλίων.

 

Καζάκης: Έγινε ένα μίνι πανελλήνιο πρωτάθλημα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΕΑ/ΝΑΒ Απόστολος Καζάκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη διεξαγωγή των 21ων Ιωνικών Αγώνων κολύμβησης. «Για 21η χρονιά ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων και Ναυτικών Αθλημάτων Βόλου φάνηκε συνεπής στη διοργάνωση των Ιωνικών Αγώνων.

Πιστεύω ότι είδαμε πολύ συναρπαστικούς αγώνες και τα παιδιά το χάρηκαν. Το ίδιο συνέβη και με τους Βολιώτες αθλητές αυτών των κατηγοριών, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συναγωνιστούν κολυμβητές της ίδιας ηλικίας απ’ όλη την Ελλάδα. Θα χαρακτήριζα τους Ιωνικούς Αγώνες ως ένα μίνι πανελλήνιο πρωτάθλημα. Κι αυτό γιατί η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας δεν διοργανώνει παρόμοιους αγώνες σε αυτές τις κατηγορίες παρά μόνο σε περιφερειακό επίπεδο. Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι αγώνες για τα παιδιά» δήλωσε στη «ΘτΔ» ο κ. Καζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στα οφέλη που είχε η περιοχή μας από τους 21ους Ιωνικούς Αγώνες:

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πολύς κόσμος επισκέφθηκε τη Μαγνησία. Υπολογίζουμε ότι περίπου 2000 άτομα ήρθαν στην περιοχή μας, αφού εκτός από τους 550 αθλητές παρόντες ήταν προπονητές, συνοδοί, γονείς και παράγοντες συλλόγων. Επομένως τα οφέλη για τη Μαγνησία ήταν πολύ σημαντική, καθώς τονώθηκε οικονομικά η τοπική οικονομία αυτές τις ημέρες».

Τέλος ερωτηθείς για τον άσχημο καιρό ο πρόεδρος του ΟΕΑ/ΝΑΒ απάντησε ως εξής: «Πράγματι ο καιρός μας τα χάλασε. Το Σάββατο ήταν καλός, αλλά την Κυριακή είχαμε κακοκαιρία. Αναγκαστήκαμε να διακόψουμε για μισή ώρα, προκειμένου να προστατευτούν οι μικροί αθλητές. Παρ’ όλα αυτά όμως η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα».

Κλείνοντας ο κ. Καζάκης θέλησε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους του ΟΕΑ/ΝΑΒ και τους εθελοντές που πρόσφεραν τον καλύτερό τους εαυτό, τα μέλη της αγωνόδικου επιτροπής, τους εφόρους κολύμβησης, τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων για τη συμπαράσταση, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διεξαγωγή των 21ων Ιωνικών Αγώνων…

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το