Τοπικά

Eπιτυχία με “νότες” στις Πανελλαδικές για τον Βολιώτη Κωστή Παλαιογιάννη

Ο Κωστής Παλαιογιάννης, ο οποίος φέτος αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, κατάφερε να περάσει στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εισήχθη έτσι στη σχολή που ονειρευόταν…

Χθες ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αναρτήθηκαν τα μόρια κάθε σχολής. Ο 18χρονος Βολιώτης υποψήφιος πλέον βρίσκεται στο κατώφλι της ακαδημαϊκής πορείας του, αφού οι βαθμοί που συγκέντρωσε στα γραπτά (18,06 στο σύνολο), εξασφάλισαν την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Στα μαθήματα γενικής παιδείας έγραψα 16,5, τα ειδικά μαθήματα μου έδωσαν παραπάνω μονάδες. Εξετάστηκα στη «Μουσική εκτέλεση και ερμηνεία», καθώς και στη «Μουσική αντίληψη και γνώση», που εφαρμόστηκε φέτος πρώτη φορά για μόνο τρία τμήματα σε όλη την Ελλάδα», εξήγησε.
Πάντως, έχοντας υπόψη του τα μόρια που συγκέντρωσε, ήταν σίγουρος πως θα περνούσε στη σχολή που ήθελε. «Ήμουν 99% σίγουρος, πως είχα περάσει στη σχολή της προτίμησής μου. Είχαν βρει τα στατιστικά των βαθμών και ήξερα περίπου, πού θα κυμανθούν οι βάσεις», επισήμανε.

Το τμήμα, στο οποίο εισήχθη ο Κωστής Παλαιογιάννης, προσφέρει ολοκληρωμένες μουσικές σπουδές. Αν και δεν έχει κατασταλάξει ακόμη στην κατεύθυνση, που θα πάρει, ο ίδιος δήλωσε πως βρίσκεται μεταξύ σύνθεσης και κιθάρας. «Παίζω κιθάρα, είμαι πτυχιούχος κιθάρας. Τώρα κάνω το δίπλωμά μου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το μοναδικό κρατικό σε όλη τη χώρα. Εκεί έχω καθηγητή τον κ. Θάνο Μήτσαλα», είπε στη συνέχεια, μην κρύβοντας, πως θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική.
Η επιτυχής έκβαση της προσπάθειας του Βολιώτη μαθητή, άφησε ένα βαθύ αίσθημα ικανοποίησης για τον μόχθο του επί σειρά μηνών, μέχρις ότου φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα: «Οι πανελλήνιες είναι ένας αγώνας με τον εαυτό σου. Δεν είναι μόνο η στιγμή που ξεκινάς και γράφεις, μέχρι να παραδώσεις το γραπτό σου. Είναι όλη η χρονιά. Παρότι είναι μία δύσκολη διαδικασία, για μένα ήταν πολύ σημαντικό. Θέλει επιμονή, υπομονή και αφοσίωση. Οι πανελλήνιες είναι ολόκληρη η χρονιά. Ένας κύκλος, που κάθε μέρα πρέπει να βάζεις το λιθαράκι σου και να παλεύεις. Να δίνεις τον αγώνα σου καθημερινά».

Όσο για τη στήριξη που έλαβε από τους καθηγητές του; Τόνισε πως αποτέλεσε το σημαντικότερο, ίσως, κομμάτι της προετοιμασίας του: «Έγραψα 17.5 στην έκθεση κι αυτός ο βαθμός με απογείωσε. Συνήθως η έκθεση είναι ένα μάθημα, που το φοβάσαι. Όμως με βοήθησε πολύ ο φροντιστής μου, αυτό μου έδωσε μεγάλο αβαντάζ. Με τον κ. Θανάση Μπέτα κάναμε έκθεση μαζί. Τρομερή δουλειά όλη τη χρονιά. Είχαμε κάποιους «Ανθρώπους» δίπλα, με άλφα κεφαλαίο, οι οποίοι μας ενθάρρυναν, μας στήριζαν ψυχολογικά. Κι αυτό είναι πέρα από την εξειδίκευση που έχουν ως καθηγητές. Το ότι έχεις ένα στήριγμα, είναι το πιο βασικό. Τόσο στο σχολείο, όσο και στο φροντιστήριο έγινε εξαιρετική δουλειά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το