Τοπικά

Η Επιτροπή Πολιτών ζητά από τους επιστημονικούς φορείς να μετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο για την καύση των σκουπιδιών

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί όλους τους πολίτες και όλους τους φορείς της πόλης να παρευρεθούν και να πάρουν θέση στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο του Βόλου την Τετάρτη 7-3-2018 στις 18:00. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

-Λήψη απόφασης για τη δημιουργία ή μη από τον Δήμο Βόλου, μονάδας παραγωγής SRF στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Βόλου.

2-Λήψη απόφασης για την καύση ή μη απορριμμάτων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

“Φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Βόλου (Τμήμα Μαγνησίας), ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας), το Εμπορικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Μαγνησίας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης είναι απαραίτητο να βρίσκονται στο ανώτατο όργανο του Δήμου Βόλου και να υποστηρίξουν την άποψή τους που θα συντελέσει στην αποφυγή κινδύνων για τη δημόσια υγεία και θα συντελέσει στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Μέχρι σήμερα όλοι οι Δήμοι που αντιμετώπισαν ανάλογο πρόβλημα όπως ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου στην Εύβοια και ο Δήμος Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη ομόφωνα αποφάσισαν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από τις τσιμεντοβιομηχανίες. Ανάλογη απόφαση έλαβαν τα Περιφερειακά Συμβούλια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Καλούμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους Βόλου, τους φορείς της πόλης και τους πολίτες να ενημερωθούν και σταθούν στο ύψος των περιστάσεων προασπίζοντας τη δημόσια υγεία”, τονίζει η Επιτροπή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το