Τοπικά

Επιτροπή Πολιτών: Ως πότε θα βασιζόμαστε στην τύχη

Την άμεση μετεγκατάσταση της ΑΓΕΤ, μετά και το χθεσινό επεισόδιο με την εκδήλωση πυρκαγιάς ζητά για μια ακόμη φορά η Επιτροπή κατά της καύσης σκουπιδιών. Όπως τονίζει, τα  “βιομηχανικά ατυχήματα” είναι υπεύθυνα για χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως (Μποπάλ, Ρουέν, κλπ). Από σήμερα έχουμε και το “δικό μας” βιομηχανικό ατύχημα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην ΑΓΕΤ (θυμίζουμε ότι δίπλα υπάρχουν δεξαμενές πετρελαίου). Το χθεσινό συμβάν βέβαια είναι καταγεγραμμένο επίσημα, δεν ξεχνάμε το “επεισόδιο ρύπανσης” στις 28 Μαρτίου 2020 που ακόμη δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις του στο περιβάλλον και την υγεία μας αφού οι “θαυματουργοί” μετρητές τόσο της Περιφέρειας όσο και της ίδιας της ΑΓΕΤ δεν κατέγραψαν καμία παράβαση ορίων.
Όσον αφορά λοιπόν στο σημερινό ατύχημα, εφόσον πιστέψουμε την ΑΓΕΤ, απλώς πήρε φωτιά ένας ταινιόδρομος. “Ξεχνάνε” όμως να μας πουν ότι δίπλα βρίσκονται οι αποθήκες με τα σκουπίδια από Ιταλία. Τι θα γινόταν αν η φωτιά είχε επεκταθεί σε αυτές; Φυσικά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όντως επεκτάθηκε και στις αποθήκες, ελπίζουμε ότι θα μάθουμε την αλήθεια από την Πυροσβεστική, πάντως είναι χαρακτηριστικές οι μαρτυρίες διερχόμενων οδηγών εκείνη την ώρα κοντά στην ΑΓΕΤ που δήλωναν ότι “δεν μπορούν να αναπνεύσουν”!!
Σήμερα για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε πόσο επικίνδυνο είναι να λειτουργεί μία τέτοια “ωρολογιακή βόμβα” δίπλα από τα σπίτια μας, τα σχολεία των παιδιών μας, τα πάρκα που βγαίνουμε ξέγνοιαστοι περίπατο! Η αποθήκευση τόσων μεγάλων ποσοτήτων πλαστικών σκουπιδιών δίπλα στο Βόλο είναι ένας επικίνδυνος τοξικός δυναμίτης που απειλεί τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.
Τέτοιου είδους ατυχήματα τονίζουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη να μεταφερθεί ΑΜΕΣΑ το εργοστάσιο εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως προβλέπεται από τον πολεοδομικό σχεδιασμό του Βόλου.
Και αυτή τη φορά φανήκαμε τυχεροί ως πόλη κι ενδεχομένως να μην εκλύθηκαν μεγάλες ποσότητες δηλητηρίων στον αέρα. Αλλά ως πότε θα βασιζόμαστε στην τύχη;

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το