Τοπικά

Επιτροπή ενάντια στην καύση σκουπιδιών: «Η δημοτική αρχή υποχώρησε μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και πίεση»

«Πράξεις που θα γραφτούν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του Δήμου Βόλου» χαρακτηρίζει τις μηνύσεις του Γ. Μουλά σε βάρος των Μ. Βαξεβανόπουλου και Στ. Λημνιού η Επιτροπή Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών και προσθέτει ότι η στάση Μουλά και γενικότερα της δημοτικής αρχής «δυνάμωσε τη φωνή της Επιτροπής και ξύπνησε τα δημοκρατικά ένστικτα των πολιτών».

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και πίεση η δημοτική αρχή Βόλου υποχώρησε και πλέον το θέμα της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και της δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Βόλου θα συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση». Κατόπιν τούτου, καλεί όλους τους πολίτες την Πέμπτη 16-11-2017 20:00 στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκειμένου να οργανωθεί και να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης απορριμμάτων που θα αποκλείει κάθε είδους καύση σκουπιδιών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ κατάφερε να θέσει το θέμα της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και της δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF στον ΧΥΤΑ του Βόλου σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προηγήθηκε η επεισοδιακή συνεδρίαση της Δευτέρας όπου η ομάδα πλειοψηφίας έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί να συζητήσει το θέμα, βάζοντας εικονικά εμπόδια, αποχωρώντας από την αίθουσα συνεδρίασης, μέχρι και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του Δημαρχείου.

Οι άδικες μηνύσεις όμως του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργου Μουλά κατά των μελών της επιτροπής αγώνα Μάρκου Βαξεβανόπουλου και Στέλιου Λημνιού και η αυτόφωρη σύλληψη και προσαγωγή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Βόλου είναι κάτι το οποίο δυνάμωσε τη φωνή της επιτροπής και ξύπνησε τα δημοκρατικά ένστικτα των πολιτών. Είναι πράξεις που θα γραφτούν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας του Δήμου Βόλου.

Στο εξ αναβολής Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης πάνω από 180 πολίτες παρευρέθησαν και δήλωσαν ότι θέλουν να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα της καύσης σκουπιδιών και γενικά της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επίσης το αίτημα υποβλήθηκε και από 17 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή και πίεση η Δημοτική Αρχή υποχώρησε και πλέον το θέμα θα ζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση. Σε αυτή τη συνεδρίαση θα πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες και να προτείνουμε το όραμά μας για ανακύκλωση, επανάχρηση και κομποστοποίηση των απορριμμάτων.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί όλους τους πολίτες την Πέμπτη 16-11-2017 20:00 στο Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκειμένου να οργανωθεί και να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης απορριμμάτων που θα αποκλείει κάθε είδους καύση σκουπιδιών. Ας είμαστε όλοι παρόντες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το