Τοπικά

Επιτροπή Ειρήνης: Το αιμαβαμμένο σύνθημα στο Πολυτεχνείο “Έξω το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ” είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Συλλαλητήριο στη Νέα Ιωνία και πορεία στο στρατόπεδο Γεωργούλα θα πραγματοποιήσει την Κυριακή  η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα από κοινού με τους φορείς που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Θόδωρος Καραγιάννης ανέφερε ότι οι εξελίξεις στη χώρα μας και στην περιοχή είναι σύνθετες και επικίνδυνες.  “Η αντιλαϊκή πολιτική στο εσωτερικό της χώρας καθημερινά μας ματώνει, τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα για να αυξάνουν την κερδοφορία τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.  Σήμερα η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αναγορεύουν τις ΗΠΑ σε παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας για τη χώρα, στηρίζουν την επαίσχυντη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας με την οποία μετατρέπεται  η περιοχή μας, όπως και όλη η Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανική βάση”  δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.

Ακόμη σημείωσε πως αποδεικνύεται ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ- ΕΕ για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης σημαίνει για τον λαό, ιδιαίτερα για τους φαντάρους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, πως ματώνουν για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.  “Πρόσφατα το πλοίο των Αμερικανών Εndurance ξεφόρτωσε στο λιμάνι της πόλης μας τη νέα φουρνιά στρατιωτικών δυνάμεων και εξοπλισμού που θα αναπτυχθούν στο Στεφανοβίκειο συν όσους προωθηθούν προς άλλα σημεία, στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη”  ανέφερε και πρόσθεσε.

Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους, τους μαθητές στα σχολεία και τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο να τιμήσουν τη φετινή επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στην παρουσία του στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή μας”.

Το μέλος του ΠΑΜΕ Κώστας Στεργίου υπογράμμισε ότι οι τρεις λέξεις του Πολυτεχνείου το 1973 συμπυκνώνουν τα αιτήματα της εργατικής τάξης. “Το ψωμί συμβολίζει τη σταθερή και μόνιμη δουλειά, η παιδεία συμπυκνώνει τα αιτήματα της νέας γενειάς, η ελευθερία αντιπροσωπεύει την ελευθερία που πρέπει να έχει ο κάθε εργαζόμενους.  Κάτι που δεν γίνεται μετά το τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που φακελώνει τους εργαζόμενους”.
Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Κυριακής, στο Φαρδύ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το