Τοπικά

Επιτροπή Αγώνα: “Στον Βόλο η ρύπανση της ατμόσφαιρας έχει ανέβει στο κόκκινο”

Μέτρα από τους υπεύθυνους για την ατμοσφαιρική ρύπανση στον Βόλο ζητεί η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών.  Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι υπερβάσεις μικροσωματιδίων έχουν φτάσει μέχρι και έξι φορές πάνω από τα όρια του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.
Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα:

“Σάββατο 21 Νοεμβρίου ώρα 11 το βράδυ. Στον Βόλο η ρύπανση της ατμόσφαιρας έχει ανέβει στο κόκκινο. Ο αέρας που αναπνέουμε μας δολοφονεί..
Την ρύπανση καταγράφουν όλοι οι σταθμοί που υπάρχουν στην πόλη μας, πιστοποιημένοι και μη. Ο μέσος όρος των 12 σταθμών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν 46 μg/m3, ενώ αργά το βράδυ έφθασε και τα 150 μg/m3. Η υπέρβαση δηλ. του ορίου ήταν σταθερά 2 φορές πάνω, αλλά έφθασε μέχρι και 6 φορές πάνω από τα όρια του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Στην παγκόσμια ιστοσελίδα waqi, την ίδια ώρα, παρατηρούμε ότι μόνο στο Βόλο συμβαίνει αυτό το κακό. Σε βόρειες, ηπειρωτικές πόλεις η κατάσταση είναι πολύ ήπια, παρά το γεγονός ότι εκεί το κρύο είναι εντονότερο και η χρήση των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης πολύ πιο εκτεταμένη. Μόνο ο Βόλος σημειώνεται με χρώμα μωβ.


Ακούει λοιπόν κάποιος από τους υπεύθυνους;
Είναι γνωστό πλέον ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλει στη μετάδοση του covid-19 και ήδη ο Βόλος έχει μπει στο κόκκινο.

Στη Λομβαρδία, τον Μάρτιο, όταν υπήρχαν παρόμοιες συνθήκες, οι αρχές απαγόρευσαν τη λειτουργία της βαριάς βιομηχανίας.
Ας μας απαντήσουν οι εδώ υπεύθυνοι τώρα τι μέτρα θα πάρουν”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το